KORAK ISPRED

Kako oni mogu?! Istra od ponedjeljka kreće s popuštanjem mjera!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Na subotnjem sastanku Stožera civilne zaštite Istarske županije je odlučeno da će se u Istri od ponedjeljka ukinuti ograničenje kretanja unutar županije

Na taj način Istra je među prvima prihvatila mogućnost “skidanja” te mjere, koju je danas objavio ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Dakle, od ponedjeljka će se moći nesmetano kretati unutar Istre, po svim gradovima i općinama. Načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac naglasio je da se s ukidanjem ove mjere ide uz odobrenje epidemiologa, javlja Glas Istre.

Sve ostale mjere za sada ostaju na snazi, ali Kozlevac je za Glas Istre rekao da će se idući tjedan polako početi razmišljati i o ukidanju još nekih mjera. Podsjetimo, i ministar Božinović je rekao da gospodarski zastoj ne može trajati zauvijek.

Istra već danima ima vrlo mali broj novozaraženih osoba koronavirusom, a većinu dana, kao i danas – taj broj je nula. Svi zaraženi u posljednje vrijeme bile su osobe koje su već u samoizolaciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari