'MOGU SE IZMIJENITI'

Kako prepoznati piće sumnjive kakvoće? HZJZ objavio što vam je činiti ako shvatite da ste otrovani

Foto: Unsplash

U uputama su, kažu, izostavili savjet o pijenju vode s obzirom na to da do sada nije poznato o kojem se sredstvu radi u dosadašnjim slučajevima kemijskog trovanja

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je upute za postupanje u slučaju pojave tegoba nakon pijenja napitaka sumnjive kakvoće.

U uputama su, kažu, izostavili savjet o pijenju vode s obzirom na to da do sada nije poznato o kojem se sredstvu radi u dosadašnjim slučajevima kemijskog trovanja.

“Preporuke se mogu izmijeniti ovisno o rezultatima provedenih laboratorijskih analiza”, poručili su iz HZJZ-a.

Mogući znakovi koji ukazuju da je napitak sumnjive kakvoće su njegov promijenjeni okus, naglo nastala bol i pečenje usne šupljine te krvarenje iz sluznice usne šupljine.

Iz Zavoda savjetuju da u tom slučaju odmah ispljunete ostatak tekućine iz usta i prekinete njezin daljnji unos. Nemojte izazivati namjerno povraćanje niti konzumirati ništa drugo. Sačuvajte ostatak napitka i originalnu ambalažu iz koje ste pili kako bi se mogle provesti daljnje analize.

Odmah se javite u najbližu hitnu medicinsku službu ili nazovite 194, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari