NAGLI PREOKRET?

KAKO TO SAD?! Kozlevac: “Ne vjerujem da će se kafići otvoriti u ponedjeljak”

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac upravo je bacio veliku sjenu na otvaranje terasa kafića 1. ožujka.

Naime, nakon što je danas na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković rekao da se terase otvaraju 1. ožujka, nazvali smo Kozlevca da pitamo do kad će kafići imati radno vrijeme. Ali, on nam je na to kratko odgovorio da ne vjeruje da će se u ponedjeljak uopće otvoriti. Za daljnji komentar nije bio dostupan, pa je ostalo nejasno odnosi li se to samo na Istru, ili na cijelu Hrvatsku, piše Glas Istre.

Podsjetimo, Istra je proteklih dana, kao regija s najmanje slučajeva koronavirusa, insistirala na otvaranju kafića pa je tim više nejasno zašto sada, kad je takva odluka konačno donesena za cijelu zemlju, načelnik Stožera smatra da – otvaranja neće ni biti.

Podsjetimo, posljednjih dana na razini Hrvatske broj slučajeva opet je u laganom porastu, što međutim nije spriječilo premijera da danas najavi otvaranje kafića, odnosno terasa.

U Istri se dogodio potencijalni problem s Osnovnom školom Fažana, gdje je čak 34 učenika bolesno s temperaturom i probavnim problemima. Zbog toga se ta škola vratila na online nastavu, ali još se ne zna je li u ovom slučaju u pitanju korona.

Jednako tako, primjetno je da je Kozlevac posljednjih dana davao “umjereno optimistične” izjave, upozoravajući u više navrata da su se ljudi previše opustili i da to nije dobro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari