KAKVA TRAGEDIJA: U Kolumbiji pao zrakoplov s brazilskim prvoligaškim nogometašima!

Zrakoplov sa 72 putnika i devetero članova posade pao je u blizini kolumbijskog grada Medellina

Kako javljaju svjetski mediji, u avionu su bili nogometaši i članovi brazilskog kluba Chapecoensea koji su putovali u Medellin na prvu utakmicu finala Copa Sudamericana (južnoamerička verzija Europske lige) protiv Atletico Nacionala.

Riječ je o prilično mladom klubu, osnovanom 1973. godine, koji je upravo ove sezone stigao do najvećih rezultata u povijesti. Zbog nesreće je utakmica odgođena do daljnjega.

ekipa-prije-pada
Posljednja fotografija putnika snimljena je uoči polijetanja zrakoplova

Gradonačelnik Medellina Federico Gutierrez rekao je kako se radi o tragediji ogromnih proporcija, no dodao je i da postoji mogućnost da ima preživjelih.

Po izjavi jednog dužnosnika, šest osoba je preživjelo.

Zrakoplov koji je iz Bolivije poletio sa 72 putnika i devet članova posade, srušio se u Cerro Gordu, u okrugu La Union, dodaje isti izvor.

Pristup mjestu nesreće, oko 50 km od Madellina, moguć je samo kopnom zbog “vremenskih uvjeta”, objavila je tamošnja zračna luka.

“Zrakoplov je najvjerojatnije ostao bez goriva”, rekao je za AFP Elkin Ospina, gradonačelnik La Ceje, blizu La Uniona. Po njegovim riječima, spasilačke ekipe su stigle na mjesto nesreće i tamošnje medicinske ustanove pripremaju se za prihvat ozlijeđenih.

zrakoplov1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari