HIT DESTINACIJA

Video | Kakvi Pariz i Venecija, Cavtat je broj 1 europska destinacija za medeni mjesec!

Ma kome je više romantičan Pariz. Kakav Rim. Koja Venecija. Cavtat je broj 1 europska destinacija za medeni mjesec. Odlučili su tako čitatelji na popularnoj internet stranici European Best Destination. Prekrasan, sunčan, romantičan, priuštite si medeni mjesec s pet zvjezdica, tako pišu o gradiću nadomak Dubrovnika

Medeni mjesec, savršena prilika za odlazak na putovanje života. Romantično putovanje na drugi kraj svijeta koje traje barem dva tjedna. Ma mogu razvikani časopisi pisati o Maldivima, Parizu i Santoriniju što god žele, ali Cavtat je trenutno najpopularnija destinacija za novopečene supružnike.

Među njima i Englezi Carlee i Mike koji su upravo na medenom mjesecu. Kažu, kao da su predosjetili da će Cavtat postati hit destinacija za prvo bračno putovanje!

Cavtat nadomak Dubrovnika ribarsko je mjestašce predivne arhitekture. Osim čarobnih pejzaža za zaljubljene parove ima i ono nešto. Nešto što je nekad čak teško i objasniti rječima.

Nekada drevno grčko naselje Epidaurum, danas je pitoreskno mjesto koje uz razne muzeje i rodnu kuću Vlaha Bukovca, ima i odličnu gastronomsku ponudu. U ovom restoranu romantičnu večeru za dvoje platit ćete otprilike sto eura.

“Napravili smo neke opcije obzirom da dolazi puno parova pa da dijele obroke. Imamo tećadu pa dijele”, kaže Josip Jurčević, menadžer restorana u Cavtatu.

A iza jela, valjalo bi i prileć! Cavtat zaljubljenima nudi svakakve mogućnosti za smještaj, od hotela s 5 zvjezdica s pogledom na more gdje ćete za noćenje udvoje platiti preko 400 eura do manjih boutique hotela.

“Pa u srcu sezonu negdje oko 2 tisuće eura, a sada tisuću i pol iako često su to naši stalni gosti pa imamo prema njima neke stalne povlastice”, govori Snježana Mandić, vlasnica hotela.

Samo nekoliko kilometara od Cavtata nalazi se i najljepša hrvatska plaža – po nekima i najljepša europska plaža! Smješten u srcu – kako kažu – najljepšeg zaljeva u Europi, Cavtat je, čini se najbolje čuvana tajna juga Hrvatske koja sada izlazi na vidjelo! No, ovo mu nije prva nominacija.

“2021. smo bili u izboru za najbolju destinaciju europe i u kategoriji 20 gradova – tada smo zauzeli treće mjesto”, govori Franjo Herendija, direktor TZ Konavle-Cavtat.

Bilo da ste avanturisti ili pak teški romantici, ovaj dragulj s juga definitivno će vam osigurati miran odmor. A kako ga u braku nećete imati, možda bolje da u njemu uživate barem dok ste na medenom mjesecu, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari