PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Kakvo će biti vrijeme ovoga tjedna? Vrućine će se vratiti, ali prije toga…

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Od srijede se očekuje sunčanije i sve toplije vrijeme

U novom tjednu nastavak nestabilnih vremenskih prilika, osobito na početku, a zatim prema vikendu sunčanije, postupno opet i vruće.

Image

Foto:

U ponedjeljak na kopnu pretežno oblačno s povremenom kišom, osobito prijepodne u središnjim predjelima, ali poneka kap je moguća i drugdje u unutrašnjosti. Na Jadranu od jutra malo sunčanije, iako će na jugu uz jači razvoj oblaka i danas biti ponekog pljuska. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, na moru umjerena i jaka, pod Velebitom na udare i olujna bura ili tramontana. Dnevna temperatura malo niža – na Jadranu uglavnom ispod 30, a u unutrašnjosti ispod 25 stupnjeva.

Image

Foto:

U kopnenim predjelima i u novom tjednu nestabilno, osobito početkom tjedna kada će biti povremene kiše ili pljuskova, a zatim od srijede sunčanije, postupno opet i sve toplije. Za vikend nam se vraćaju i 30-tice, ali neće biti previše vruće, a i noći ostaju ugodne.

Image

Foto:

Na Jadranu početkom tjedna promjenjivo, uz jači razvoj oblaka su mogući lokalni pljuskovi. Prema vikendu sunčanije, vedrije i stabilnije. Bura će oslabjeti, tijekom dana i okrenuti na sjeverozapadnjak. Još samo utorak manje vruće, a zatim dnevna temperatura iznad 30 °C., prognozira Damjana Ćurkov Majaroš za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari