NIJE GOTOVO S JUGOM

Kakvo će biti vrijeme u idućem tjednu? Sutra neugodan dan, a onda i novo pogoršanje vremena na sjevernom Jadranu

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U utorak stiže još jedno prolazno pogoršanje i blaži pad temperature uz sjevera

Jučerašnje nestabilno vrijeme na kopnu i sjevernom Jadranu posljedica je prelaska frontalnog sustava preko iznadprosječno toplog kopna, ali i mora. S odmicanjem oblačnog sustava na istok, danas je slijedila nova epizoda južine, prognozirala za RTL Željka Pogačić Brckan.

Oblaci se danas najdulje zadržavaju nad sjevernim Jadranom i gorjem uz umjereno jugo i jugozapadnjak. Na širem riječkom području može biti slabe i povremene kiše, a drugdje će se već i razvedravati. Temperatura ugodna, uglavnom od 20 °C do 23 °C.

Idući tjedan na kopnu i moru

Zadnji tjedan u listopadu na kopnu završit će uz dnevnu toplinu i jutarnju svježinu. Računajte i na sve češću i dugotrajniju pojavu magle i niskih oblaka. No, prije toga, u utorak stiže još jedno prolazno pogoršanje i blaži pad temperature uz sjevera. Nakon neugodnog, biometeorološki nepovoljnog predfrontalnog ponedjeljka uz južinu.

Na moru će idući tjedan biti pretežno sunčan. Dalmacija i zaobalje uživat će u pravom kasno jesenskom ugođaju uz iznadprosječne temperature i slab vjetar. Sjeverni dio Jadrana će početkom tjedna dobiti i malo kiše, ponajviše u utorak, a nakon toga se povećava vjerojatnost i za maglu. Više o tome u idućim prognozama, svakodnevno na RTL-u u 16:30 i 19:00.

Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a prognozirala je za HRT da u utorak stiže novo prolazno naoblačenje s kišom, lokalno moguće i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari