STIGLA NAM JE JUŽINA

Video | Kakvo će biti vrijeme u ovom tjednu? Najprije južina, a onda stiže i velika promjena; DHMZ izdao upozorenje za tri regije

Jutrašnja temperatura nešto je viša nego za vikend, ali još uvijek je hladno. Kiše će prijepodne uglavnom biti na sjevernom Jadranu i u gorju ,a u unutrašnjosti ponegdje ima i magle

Tijekom vikenda ciklona se premjestila i donijela nam južinu. Do sredine tjedna bit će visoke temperature. U ponedjeljak ujutro probudilo nas je umjereno i pretežno oblačno na zapadu zemlje.

Jutrošnja temperatura nešto je viša nego za vikend, ali još uvijek je hladno. Kiše će prijepodne uglavnom biti na sjevernom Jadranu i u gorju ,a u unutrašnjosti ponegdje ima i magle.

Puhat će umjeren u gorju i jak jugozapadnjak,a na moru jugo i južni vjetar, prognoza je RTL-a.

Tijekom dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima bit će uglavnom oblačno, a bit će i povremene kiše. Puhat će umjeren na udare i jak sjeverozapadnjak, a uz južinu temperatura će biti oko 8 do 9 stupnjeva Celzija.

Vrlo slično i na istoku zemlje. Oblačno s povremenom kišom i temperaturom između 7 i 9 Celzija.

U Dalmaciji visoke temperature

U Dalmaciji promjenjivo i većinom suho. Tek koja kap kiše moguća je povremeno i prema sjeveru. Bit će vjetrovito uz umjereno jako i mjestimice olujno jugo, a temperature između 10 i 14 stupnjeva Celzija.

Na sjevernom Jadranu i dalje umjereno, a u gorju s povremenim oborinama. Puhat će umjereno jak jugozapadnjak, a uz južinu temperature u gorju će biti između 8 i 9 Celzija, a uz more između 12 i 14 stupnjeva.

U utorak će uglavnom biti suho, a u noći na srijedu opet nas čekaju oborine. Padat će obilna kiša, a u gorju može biti malo susnježice ili snijega.

Od četvrtka razvedravanje, a od petka opet hladnije.

Na Jadranu će u utorak biti povremene kiše, a još češće tijekom srijede. Lokalno će biti obilnih pljuskova. Izražena južina će držati izrazito visoke temperature, osobito u srijedu kad će prelaziti 15 stupnjeva. U četvrtak će okrenuti na buru, a s njome će se sniziti naoblaka, ali i temperatura.

DHMZ je radi potencijalno opasnog vremena izdao upozorenja za četiri regije: osječku, zagrebačku i karlovačku regiju u jutarnjim satima te za gospićku regiju, Velebitski kanal, Kvarner i Kvarnerić u jutarnjim i tijekom poslijepodnevnih sati, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari