STIGLA NAM JE JUŽINA

Video |Kakvo će biti vrijeme u ovom tjednu? Najprije južina, a onda stiže i velika promjena; DHMZ izdao upozorenje za tri regije

Idi na originalni članak

Jutrašnja temperatura nešto je viša nego za vikend, ali još uvijek je hladno. Kiše će prijepodne uglavnom biti na sjevernom Jadranu i u gorju ,a u unutrašnjosti ponegdje ima i magle

Oglas

Tijekom vikenda ciklona se premjestila i donijela nam južinu. Do sredine tjedna bit će visoke temperature. U ponedjeljak ujutro probudilo nas je umjereno i pretežno oblačno na zapadu zemlje.

Jutrošnja temperatura nešto je viša nego za vikend, ali još uvijek je hladno. Kiše će prijepodne uglavnom biti na sjevernom Jadranu i u gorju ,a u unutrašnjosti ponegdje ima i magle.

Puhat će umjeren u gorju i jak jugozapadnjak,a na moru jugo i južni vjetar, prognoza je RTL-a.

Tijekom dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima bit će uglavnom oblačno, a bit će i povremene kiše. Puhat će umjeren na udare i jak sjeverozapadnjak, a uz južinu temperatura će biti oko 8 do 9 stupnjeva Celzija.

Vrlo slično i na istoku zemlje. Oblačno s povremenom kišom i temperaturom između 7 i 9 Celzija.

U Dalmaciji visoke temperature

U Dalmaciji promjenjivo i većinom suho. Tek koja kap kiše moguća je povremeno i prema sjeveru. Bit će vjetrovito uz umjereno jako i mjestimice olujno jugo, a temperature između 10 i 14 stupnjeva Celzija.

Na sjevernom Jadranu i dalje umjereno, a u gorju s povremenim oborinama. Puhat će umjereno jak jugozapadnjak, a uz južinu temperature u gorju će biti između 8 i 9 Celzija, a uz more između 12 i 14 stupnjeva.

U utorak će uglavnom biti suho, a u noći na srijedu opet nas čekaju oborine. Padat će obilna kiša, a u gorju može biti malo susnježice ili snijega.

Od četvrtka razvedravanje, a od petka opet hladnije.

Na Jadranu će u utorak biti povremene kiše, a još češće tijekom srijede. Lokalno će biti obilnih pljuskova. Izražena južina će držati izrazito visoke temperature, osobito u srijedu kad će prelaziti 15 stupnjeva. U četvrtak će okrenuti na buru, a s njome će se sniziti naoblaka, ali i temperatura.

DHMZ je radi potencijalno opasnog vremena izdao upozorenja za četiri regije: osječku, zagrebačku i karlovačku regiju u jutarnjim satima te za gospićku regiju, Velebitski kanal, Kvarner i Kvarnerić u jutarnjim i tijekom poslijepodnevnih sati, prenosi Net.hr.

Exit mobile version