Kakvo će nas vrijeme pratiti idućeg tjedna? Prava zbrka stiže vikendom…

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Izgledno je da ni sutra u istočnoj Slavoniji, Baranji i Srijemu zbog dugotrajne magle neće biti izraženog dnevnog hoda temperature

Do kraja dana na moru vedro,samo na jugu može pasti malo kiše. Bura se i pod Velebitom smiruje. Bit će hladno, na istoku maglovito.

Pod dominantnim utjecajem anticiklone, vrijeme je u većem dijelu zemlje bilo vedro, hladno, ponegdje uz jutarnju maglu. Ipak, u Baranji i Srijemu se zbog više vlage u zraku i slabog vjetra zadržala veći dio dana, pa je temperatura s jutarnjih minus tri porasla jedva do nule. Sutra- slično.

Prijepodne hladno, na kopnu od minus šest do minus tri stupnjeva uz mraz. Magla će biti gušća i češća, a vidljivost bi mogla biti smanjena na manje od 100 metara. I na moru hladno, uz slabu do umjerenu buru. Na otvorenom moru sjevernog Jadrana i u područjima gdje će se vjetar sasvim stišati, mogla bi se u noći stvoriti i sumaglica ili magla.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, niski oblaci će se razilaziti, najkasnije u istočnijim predjelima. Bit će još malo hladnije nego danas, uz maksimalna tri stupnja.

Izgledno je da ni sutra u istočnoj Slavoniji, Baranji i Srijemu zbog dugotrajne magle neće biti izraženog dnevnog hoda temperature. Iz jutarnjih minusa popodne idemo na maksimalnih jedan do dva stupnja. Na zapadu sunčanije, ali hladno, oko tri stupnja.

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti popodne oblačnije, a poneka kap kiše moguća je uglavnom krajem dana na otocima. Puhat će slaba bura i istočnjak, na otvorenom moru jugo. Najviša temperatura od 13 do 15, u zaobalju oko 10. Bit će svježe.

I na sjeverom Jadranu danju oblačnije. Prema kraju dana u podvelebitskom području može pasti i vrlo malo kiše. Svježe, oko 12 stupnjeva, ali uz slab vjetar južnog smjera – ugodnije. U gorju djelomice sunčano, suho i hladno popodne.

Nakon hladnijeg početka tjedna, u utorak će zapuhati jugozapadnjak, u gorju i jak pa će i dnevna temperatura porasti. Krajem tjedna vjetar slabi, a uz dugotrajniju maglu – ponovno hladnije. Za vikend je izgledna promjena vremena.

Na moru u utorak još oblačnije, vjerojatna je i slaba kiša. Sredinom tjedna ponovno sunčanije uz sjeverozapadnjak. Temperatura bez veće promjene sve do vikenda kad je izgledna obilnija kiša i jaka bura. O tome više u idućim prognozama.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari