PROGNOZA VREMENA

Video | VRIJEME Kakvo jutro! Pljuskovi u unutrašnjojsti, neverini u Istri, a pod Velebitom jaka bura. Evo što nas čeka dalje

Koji neverin se očekuje i u Istri ili na Kvarneru, izglednije prema otocima i otvorenome moru

I dalje je promjenjivo kako se u našoj blizini iznad sjevernog dijela Sredozemlja nalazi visinska ciklona, tj. vrlog vlažnog i nestabilnog zraka u višim slojevima atmosfere. On će se preko nas glavninom premještati u srijedu.

Utorak

U utorak rano ujutro opet pljuskovi na zapadu unutrašnjosti i dijelu Posavine, moguće izraženiji na karlovačkom i sisačkom području, ali koji neverin se očekuje i u Istri ili na Kvarneru, izglednije prema otocima i otvorenome moru. Naime, bura će oslabjeti, samo će se još pod Velebitom biti jaka. Najniža temperatura između 15 i 18 Celzija, na moru između 21 i 23 stupnja.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj će se naoblaka malo smanjiti, ali ostaje to promjenjivo, tu i tamo u početku još s malo kiše ili kakav kraći pljusak, osobito oko Korduna. Vjetar tek povremeno umjeren sjeverni, a ostaje vrlo toplo, 26-27 Celzija.

Na istoku prolazno sunčana razdoblja i vrlo toplo, čak i vruće, a onda će mjestimice biti izraženijih pljuskova koji će se premještati iz Posavine prema sjeveru, sjeveroistoku. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme.

U Dalmaciji djelomice, na jugu i pretežno sunčano uz slabo jugo. Uglavnom samo u zaleđu koji grmljavinski pljusak, moguće obilniji sjevernije uz granicu sa BIH, ali koji se može dogoditi i uz obalu. Temperatura između 28 i 32 stupnja.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, u gorju i pretežno oblačno, a povremeno može biti kiše, lokalno i pljuskova praćenih grmljavinom. Jaka bura postupno slabi, osobito navečer, a bit će i malo toplije nego danas, posebice u gorskim područjima.

Do kraja tjedna na kopnu

Prilično nestabilne će nam vremenske prilike još u srijedu. Uz jedno jače naoblačenje, češći i izgledniji pljuskovi, lokalno moguće izraženiji. No, u četvrtak postupno razvedravanje, još samo pokoji zaostali pljusak i to većinom na istoku. U petak kratkotrajna jutarnja magla, a zatim znatno sunčanije i stabilnije, nerijetko vruće, za vikend čak vrlo vruće.

Do kraja tjedna na moru

Na Jadranu u srijedu pljuskovi i nevere duž većeg dijela obale te manje toplo. No, već od četvrtka obilje sunca, možda samo malo kiše u početku zaobalju, ali ubrzo stabilnije. Izostat će značajniji vjetar, tek prolazno danju maestral u Dalmaciji, a temperatura opet raste, od petka 30 stupnjeva, za vikend i par stupnjeva više, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari