PROGNOZA S DOZOM OPREZA

KAKVO NAS VRIJEME ČEKA U STUDENOM? Poznata meterologica otkrila kad i gdje stiže prava hladnoća i što će biti s oborinama

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Meteorologinja Tea Blažević iznijela je dugoročnu prognozu za studeni, prema kojoj bi temperature mogle biti malo iznad prosjeka, a oborine uglavnom u uobičajenim količinama

Iako smo već zagazili duboko u jesen, početak studenog obilježilo je vrijeme bez studeni. Iako će u srijedu i četvrtak zahladnjeti, iznadprosječne temperature za ovo doba godine će se i dalje nastaviti. Meterologinja N1 televizije Tea Blažević otkrila je kakvo nas vrijeme čeka u ostatku mjeseca.

Hladno u drugoj polovini mjeseca

“U posljednjem tjednu studenog, dugoročna prognoza ponovno ukazuje na toplije prilike, osobito u Dalmaciji. U većem dijelu zemlje temperature bi trebale biti u okvirima višegodišnjeg prosjeka. Studeni bi tako mogao završiti kao topliji od prosjeka”, zaključuje meteorologinja Blažević dio prognoze vezan uz temperature.

Manje padalina na obali

“Trenutačno aktualne sezonske prognoze ukazuju na temperature više od prosjeka i na početku zime. Naravno, to ne znači da neće biti povremenih jačih prodora hladnoće, s njima i snijega. Moram naglasiti da je riječ o dugoročnoj prognozi koju treba uzeti s dozom opreza”, zaključila je Blažević.

Danas.hr/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari