VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme čeka u tjednu pred nama? Pogledajte što kažu meterolozi!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Tjedan pred nama obilježit će proljetni pljuskovi, nešto češći tijekom utorka i noći na srijedu. Uz oblačnije vrijeme već će danas u unutrašnjosti biti svježije, a sutra i na Jadranu.

Danas u cijeloj zemlji umjereno ili pretežno oblačno. Prijepodne je koja kap kiše moguća tek ponegdje u središnjim predjelima, a zatim u nastavku dana, i osobito u noći na utorak i drugdje. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu u početku umjerena, na udare i jaka bura,  a u Dalmaciji jugo u jačanju. Danju u unutrašnjosti osjetno svježije, dok će uz obalu temperatura biti tek stupanj, dva niža u odnosu na jučer, pišu Vijesti.hr

U utorak će na kopnu biti pretežno oblačno s čestom kišom, a zatim od srijede oborine poprimaju pljuskovit karakter. Do nedjelje će se nastaviti ovaj nestabilni period uz izmjenjivanje sunčanih i oblačnih razdoblja, a uz jači razvoj oblaka bit će i povremene kiše ili lokalnih pljuskova.  Puhat će slab do umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak, od četvrtka umjeren, prolazno i jak jugozapadnjak. Tijekom utorka svježe, a zatim opet ugodnije, u drugom dijelu tjedna ponovno s 20ak stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu u noći na utorak kiša i pljuskovi, a zatim poslijepodne i u Dalmaciji. Pljuskova će i uz obalu biti u nastavku radnog dijela tjedna i to nešto izglednije na sjevernom dijelu. Za vikend je šansa za pljuskovima manja, a bit će i vedrije. Puhat će umjereno jugo s jakim, utorak i olujnim udarima. Temperatura će se uz više oblaka, kišu i pljuskove i na Jadranu utorak sniziti, ali samo nakratko jer će već od srijede opet biti oko 20 stupnjeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari