VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme čeka u tjednu pred nama? Pogledajte što kažu meterolozi!

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal

Tjedan pred nama obilježit će proljetni pljuskovi, nešto češći tijekom utorka i noći na srijedu. Uz oblačnije vrijeme već će danas u unutrašnjosti biti svježije, a sutra i na Jadranu.

Oglas

Danas u cijeloj zemlji umjereno ili pretežno oblačno. Prijepodne je koja kap kiše moguća tek ponegdje u središnjim predjelima, a zatim u nastavku dana, i osobito u noći na utorak i drugdje. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu u početku umjerena, na udare i jaka bura,  a u Dalmaciji jugo u jačanju. Danju u unutrašnjosti osjetno svježije, dok će uz obalu temperatura biti tek stupanj, dva niža u odnosu na jučer, pišu Vijesti.hr

U utorak će na kopnu biti pretežno oblačno s čestom kišom, a zatim od srijede oborine poprimaju pljuskovit karakter. Do nedjelje će se nastaviti ovaj nestabilni period uz izmjenjivanje sunčanih i oblačnih razdoblja, a uz jači razvoj oblaka bit će i povremene kiše ili lokalnih pljuskova.  Puhat će slab do umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak, od četvrtka umjeren, prolazno i jak jugozapadnjak. Tijekom utorka svježe, a zatim opet ugodnije, u drugom dijelu tjedna ponovno s 20ak stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu u noći na utorak kiša i pljuskovi, a zatim poslijepodne i u Dalmaciji. Pljuskova će i uz obalu biti u nastavku radnog dijela tjedna i to nešto izglednije na sjevernom dijelu. Za vikend je šansa za pljuskovima manja, a bit će i vedrije. Puhat će umjereno jugo s jakim, utorak i olujnim udarima. Temperatura će se uz više oblaka, kišu i pljuskove i na Jadranu utorak sniziti, ali samo nakratko jer će već od srijede opet biti oko 20 stupnjeva.

Exit mobile version