KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE? Vikend vremenska prognoza – neugodna subota i svježija nedjelja

Foto: Ilustracija (Danijel Palčić)

Pljuskovi s grmljavinom počet će se pojavljivati u subotu prijepodne na sjevernom Jadrana

MORE

Na Jadranu promjenjivo i vrlo nestabilno. Temperatura malo niža nego u petak, većinom od 19 do 24 °C. Pljuskovi s grmljavinom počet će se pojavljivati u subotu prijepodne na sjevernom Jadranu. Izraženiji pljuskovi s tučom, pojačanim vjetrom uz mogućnost za pojavu pijavica premještat će se ujutro s otvorenog mora sjevernog Jadrana prema obalnom području Istre i Kvarnera.

U Dalmaciji će se još veći dio subote zadržati sunčano uz tek pokoji pljusak koji će do obale stići iz zaleđa. U noći na nedjelju i nedjelju prijepodne duže većeg dijela obale bit će prolazne kiše, a zatim će se postupno razvedriti. Zapuhat će umjerena i jaka bura i tramontana i bit će malo svježije, iako će temperatura biti slična kao u subotu.

Od ponedjeljka do srijede sunčano, suho i ponovno sve toplije, biometeorološke prilike će se popraviti. Novo prolazno osvježenje očekuje se u četvrtak i petak.

KOPNO

Nakon vedrog i neuobičajeno toplog petka stiže manje topla, ali neugodna subota. Jutro podjednako toplo kao u petak, a dnevna temperatura malo niža, između 21 i 26 °C. Bit će više vlage u zraku, činit će se svakako neugodnije. No, samo do sredine dana, dok ne zapuše sjeverac. Sa slabim i umjerenim sjevercem stizat će i sve više oblaka, a sporadični pljuskovi počet će se pojavljivati poslijepodne u blizini gora i planina, a prema večeri već u većini kopnenih krajeva.

Kiša će u noći i u nedjelju ujutro padati u gotovo cijeloj unutrašnjosti, a zatim će sa sjevera prema jugu postupno i prestajati. Drugim riječima, veći dio nedjelje bit će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj suh dok će povremene sve slabije kiše još biti u gorskim područjima. Bit će vrlo vjetrovito, osobito na većim nadmorskim visinama te u Podravini, Prigorju i Slavoniji gdje se očekuju jaki udari sjeverca. Osjetno svježije nego u subotu, dnevna temperatura u gorju između 15 i 18, u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj većinom oko 20 °C.

O tome, ali i o svemu drugome vezano uz vrijeme i klimu, više u prognozama na programu RTL televizije u 16:30, 18:25 i 19:25, a na sve upite odgovaramo i putem Facebook stranice RTL Vrijeme (https://www.facebook.com/RtlVrijeme/).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari