SVETA MARINA KOD LABINA

Video | KAOS KOD LABINA: Muškarac legao pod kamion, svađa susjeda dovela do dramatičnih poteza!

Izvođač radova tvrdi da je pristup kući nemoguć i jedino se dizalicom može dovesti i odvesti građevinski materijal

Nesvakidašnji incident u Svetoj Marini kraj Labina. U svađi dvojice susjeda oko gradnje kata kuće – jedan od muškaraca legao je pod kamion. Stigla je policija, a o svemu je obaviještena i općina, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL.hr.

U devetom je desetljeću života. Pod kamion je legao ne bi li spriječio daljnju gradnju susjedove kuće. I njegov sin Marco, ali i drugi susjedi uzrujani su zbog radova.

”Mi smo pod velikim stresom. Ja imam punicu 88 godina u kući i 02:05 netko vozi teret vam nad glavom, oprostite vjerojatno biste i vi bili i uzbuđeni, i u strahu smo za vlastiti život. Pazite ugrožava nam se i život i imovina. Ja mislim da je to dovoljan razlog za veliki stres ono zapravo smo mi na rubu živčanog sloma”, rekao je Krešimir Čuveš iz Svete Marine.

”Svi radovi odvijaju se preko moje kuće s glomaznim i teškim teretom s dizalicom. Na primjer, kontejner. Nezaštićenog ga i punog građevinskog materijala prenose preko moje kuće. Sve može pasti i povrijediti ljude, pa čak i ubiti nekoga stvarno i to je razlog zašto sam uzrujan”, kazao je Marco Počivalšek iz Svete Marine.

Kuća mu je puna turista, a nigdje, kaže ne vidi da je zemljište osigurano. Zato su poduzeli sve ne bi blokirali radove. Vlasnik kuće koja se gradi tvrdi da je sve po zakonu i da posjeduje valjanu građevinsku dozvolu.

”Bila je vani slučajno je bio broj urudžbeni krivi pa smo je dali popraviti”, izjavio je vlasnik kuće.

”Ja ne mogu više sad postaviti krov na kuću i možete zamisliti u kojoj sam situaciji već jedanput je padala kiša obilno i ja sam ostao potpuno u vodi dolje. Namještaj, sve smo morali iznositi da bi se osušilo”, izjavio je Đani Verse iz Svete Marine.

Tvrtka Derossi nasula je brdo i na njega stavila dizalicu. Izvođač radova tvrdi da je pristup kući nemoguć i jedino se dizalicom može dovesti i odvesti građevinski materijal.

”Postupili smo po svim radnjama kako smo mislili i kako bi trebalo biti, a sad smo dovedeni u situaciju da nas se opoziva sa svih strana. Ova plava korpa koja je atestirana od atestiranih proizvođača znači teret je praktički siguran, znači drugih načina tereta nema”, rekao je izvođač radova Korado Derossi.

Pravi problem tvrdi nisu radovi već nešto sasvim drugo.

”Problem je to da je čovjek Marko ljubomoran. Ljubomoran na svog susjeda koji će dizati kat i zatvarati njemu pogled, a gospodin Đani Versa ima sve potrebne dozvole i ja imam suglasnost da mogu parkirati kamion na tu česticu”, tvrdi Derossi.

”Ja plačem svaki dan, muku mučim. Ja mislim da ću poludjeti, jer ja ne znam kako ću i što ću”, rekao je Versa.

Sve radove Đani mora završiti do 15. lipnja kada počinje zabrana zbog turističke sezone. Izgledno je da će ostati i bez kata i bez krova, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views