RAT BUKTI

Kaos na Bliskom istoku: 14 Hrvata zapeli u Libanonu, traže hitnu evaukaciju!

U svjetlu nedavnih sukoba na Bliskom istoku, hrvatski državljani suočavaju se s ozbiljnim prijetnjama. Prema najnovijim informacijama, u Izraelu se nalazi 351 Hrvat, dok ih 126 boravi u Libanonu, a 15 u Iranu. U ovom trenutku, 14 Hrvata zatražilo je hitnu evakuaciju iz Libanona.

Sukobi su eskalirali nakon što je Iran izveo masovni napad na Izrael, ispalivši oko 200 projektila kao odgovor na izraelske vojne operacije protiv Hezbolaha i Hamasa. Ova situacija dodatno se pogoršala nakon ubojstva ključnih vođa tih organizacija, što je dovelo do povećanja napetosti u regiji.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske ističu kako se broj hrvatskih državljana u opasnosti mijenja iz sata u sat te da prate situaciju na terenu. Osim toga, izraelske vlasti su potvrdile da su ciljali pozicije Hezbolaha, što ukazuje na nastavak vojne akcije koja prijeti sigurnosti svih stranaca u tom području.

Za Hrvate koji se nalaze u Libanonu, situacija je alarmantna. U ovom trenutku, oni koji su izrazili želju za povratkom suočavaju se s nesigurnim uvjetima i mogućim izazovima prilikom evakuacije. S obzirom na brzinu kojom se situacija mijenja, hrvatski državljani pozivaju se da budu na oprezu i prate upute svojih diplomatskih predstavništava.

Ova kriza dodatno naglašava potrebu za brzom i učinkovito koordiniranom akcijom u cilju zaštite života i sigurnosti hrvatskih građana u regiji pogođenoj sukobima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari