KAOS NA JADRANU: Riječka tržnica poplavljena, Hvar odsječen od kopna, valovi potopili brojne rive

Idi na originalni članak
Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Kiša u Rijeci ne prestaje padati, riječka tržnica ponovno pod vodom. Zadar poharala je pijavica, a Hvar je odsječen

Oglas

Diljem cijele obale puše olujno jugo, a zbog vjetra su valovi u dijelovima Kvarnera, Dalmacije i Istre potopili rive. Jako jugo i veliki valovi potopili su vodičku rivu i stvorili probleme u prometu.

Jako jugo i veliki valovi potopili su vodičku rivu i stvarali probleme u prometu.
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pijavice u Zadru

Hvar je odsječen od kopna. Cijelim Jadranom vlada oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prema podacima mreže postaja Pljusak, čak 86 litara kiše po kvadratnom metru palo je u Veloj Njivi.

(FOTOGALERIJA) Nevjerojatni prizori s Jadrana: Olujno jugo i valovi poplavili rive u Šibeniku, Zadru, Omišu…

Drugdje u Dalmaciji palo je 5 do 30 litara kiše po kvadratnom metru, no glavnina oborina očekuje se sljedećih sati. Jutarnje temperature zraka od 7 do 13 °C, a dnevne vrijednosti između 12 i 15 °C. Zadarske četvrti Ričine i Arbanase poharala je pijavica.

Uslijed kišnog nevremena koje je u nedelju pogodilo Dubrovnik poplutala je Lapadska obala, kao i riva u Veloj Luci. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci su intervenirali na području Čajkovića i Susjepana, piše Dubrovački dnevnik.

Problemi u pomorskom prometu

U Čajkovićima srušio se bor i rasvjetna pala, a u Sustjepanu grane bora. Vatrogasci su uz pomoć policije zaustavili promet na toj dionici puta te ispilali grane s obzirom da je prijetila opasnost od daljnjeg rušenja na prometnicu.

U Zatonu se more u desetak minuta podiglo za 20 centimetara, a ponovo je poplavio i Dolac, kao i vodička riva.

”Sinoć smo imali dvije intervencije, točnije dva ispumpavanja, a od jutros nas, barem za sad, nitko nije kontaktirao”, izjavii su za Šibenski portal u županijskom Operativno-komunikacijskom centru.

Jako jugo na zadarskom području prouzročilo je probleme u pomorskom prometu, a poplavljene su i neke prometnice uz more uz Zadru, poput one koja vodi prema naselju Diklo, napisao je eZadar.
Vijesti.hr

Exit mobile version