VOZAČI FRUSTRIRANI

Kaos u Engleskoj zbog nestašice goriva! Premijer bezuspješno pokušava smiriti narod: ”Vlada atmosfera panike”

Foto: Twitter, Dailymail

Već nekoliko dana traje kaos u Velikoj Britaniji. Britanski vozači frustrirani su jer moraju satima tragati za benzinom i čekati na benzinskim postajama nakon što je u većim gradovima nestalo goriva jer nema dovoljno vozača kamiona pa je vlada stavila vojsku u stanje pripravnosti.

Premijer Boris Johnson optužen je kako nije dao pravi odgovor na krizu s gorivom jer je odbacio pozive ključnih radnika da dobiju prioritet na benzinskim postajama. Ovaj kaos bi se mogao nastaviti još nekoliko tjedana, čak i ako panika u kupnji prestane, piše Daily Mail.

Atmosfera panike

Johnson je pokušao smiriti kaos pozivajući javnost da puni gorivo na normalan način kada je to stvarno potrebno. No, ministar obrane Ben Wallace sada je odbacio zahtjev za vojnu pomoć, a prema potrebi se može rasporediti i do 300 vojnika, prenosi Net.hr

”Vlada atmosfera panike, barem što se tiče nafte. Ljudi definitivno kupuju benzin puno više nego što su kupovali ranije. Prosjek prije je bio da bi napunili spremnik za 25 funti, sad je 100 funti. Facebook grupe, novine sve je prepuno uputa gdje ima benzina, gdje nema benzina”, govori Nataša Magdalenić-Bantić, poznata hrvatska novinarka koja već dugi niz godina živi i radi u Londonu za Dnevnik.hr.

”Vlada trenutno jedino što je napravila jest da je pozvala stare penzionirane vozače da se vrate na posao, dala je 5.000 viza za vozače iz Europske unije koji su možda voljni doći pomoći, ali to nema baš sjajan odaziv”, kaže Magdalenić-Bantić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari