'DIRALI SU ME MIKROFONOM'

KAOS U SABORU Zekanović i Bulj se naguravali, umalo su raspravu nastavili šakama

Screenshot

Zekanović i Mostov Miro Bulj umalo su se potukli u hodniku za vrijeme pauze

Antikorupcijsko vijeće u Saboru danas je trebalo saslušati bivše članove Uprave Ine o načinu upravljanja tom kompanijom. Premijer Andrej Plenković i bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić pozvani su na saslušanje Vijeća, ali su poručili da se neće odazvati pozivu.

Hrvoje Zekanović je istaknuo da je sjednica nelegalna i da bi tu trebali biti i članovi Mosta koji su se ranije zalagali za gašenje rafinerije Sisak.

Nakon govora bivšeg člana Uprave Ine, Davora Mayera, uslijedila su pitanja, a odmah se za riječ javio Zekanović koji je optužio Mayera za korupciju i poručio mu da ga je “Plenković nabio iz Ine”.

“Zašto vi 11 godina nikada niste našli hrabrosti da kažete kako nešto ne valja? Je li vaš razlog dolaska ovdje to što vas je Plenković nabio iz Ine? Jeste li vi kao član Uprave Ine imali suradnju s ministrima Mosta?”, pitao je Zekanović.

Umalo došlo do sukoba

Mayer mu je zatim pokušao odgovoriti, ali Zekanović mu nije dao da dođe do riječi te ga je predsjednik Antikorupcijskog vijeća, Nikola Grmoja, odlučio izbaciti sa sjednice.

Kako javlja reporter  N1 televizije, Zekanović i Mostov Miro Bulj umalo su se potukli u hodniku za vrijeme pauze. Počelo je naguravanje, ali odmah su ih razdvojili, javlja reporter.

Zekanović je rekao da ga je razljutilo to što su ga mostovci dirali mikrofonom po glavi, kazao je naknadno.

“Nije nas Nino Raspudić razdvajao, nego je pet Mostovaca fizički nasrnulo na mene. Pogledajte kamere, vidjet ćete što se događalo. Radi se o nelegalnoj sjednici, igrokazu, tako da ću se ja nakon ovoga vjerojatno vratiti da im pokažem da me s ilegalne sjednice ne može nitko izbaciti, niti gospodin Grmoja, koji u sabornici uvijek plače kada dobije opomenu od Jandrokovića, a onda ovdje radi na krajnje diktatorski način”, rekao je Zekanović.

“Cijelo vrijeme dok sam ja govorio, postavljao pitanje sukladno Poslovniku, kolega Raspudić mi nije dao mirao, od udaranja mikrofonom po ušima do dobacivanja, na koncu kada je vidio da ga ignoriram, onda je pokušao nešto nazadnjački”, kazao je Zekanović nazivajući Mostovce s kojima se sukobio “alpskim sektašima”.

“To su ljudi koji su bili u Alpama i sa svojom sektom čekali smak svijeta”, dodao je.

“Pavijani i babuni su plemenite životinje, njih četvorica su nasrnuli na mene. Oni su izdajnici hrvatskog naroda, to je veleizdaja što oni rade. Ja s predsjednikom Vlade Reublike Hrvatske nemam nikakav dogovor. Niti je on meni nešto nudio, niti sam ja tražio, za razliku od njih koji su kritizirali, a prije par dana su se vozili u limuzinama sa zatamnjenim staklima nudeći mu sve i svašta. To je jako bitno da se zna”, rekao je Zekanović, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views