SLOVENIJA POD VODOM

KAOS u susjedstvu! Pogledajte kako se Slovenci probijaju po poplavljenim cestama koje nalikuju rijekama

Idi na originalni članak

Zbog obilnih kiša, Općina Kopar omogućila je besplatno parkiranje u garažama Belveder i Sonce, priopćili su iz općine. Navedenim garažama moći će se besplatno pristupiti do petka u 8 sati, piše Net.hr.

Oglas

U pojedinim dijelovima Slovenije padaju jaki pljuskovi. Čitatelj nam je poslao snimku na kojoj se vidi kako se automobili probijaju po cestama koje nalikuju rijekama.

Iz Prometno-informativnog centra za državne ceste upozorili su da je moguće više vode na cestama. Na nekoliko dionica brze ceste Izola-Škofije promet je jako otežan zbog poplavljenog kolnika, piše 24ur.

Poplavljene su magistralne i regionalne ceste. Potpuno je blokirana cesta Obrov-Kozina, promet je blokiran na cestama Kopar-Dragonja, Bertoki-Sveti Anton, Pivka-Ilrska Bistrica pri Ribnici, a promet se odvija jednosmjerno na cesti Bertoki-Koper. Iz Prometno-informativnog centra vozačima savjetuju “da ne idu na obalu, ako to nije prijeko potrebno”.

“Ponegdje u zemlji padaju jaki pljuskovi. Može biti više vode na cestama. Prilagodite brzinu i sigurnosni razmak”, poručuju. Prema meteorološkom portalu Neurje.si, automatske postaje u slovenskoj Istri već su zabilježile preko 60 litara kiše.

Zbog obilnih kiša, Općina Kopar omogućila je besplatno parkiranje u garažama Belveder i Sonce, priopćili su iz općine. Navedenim garažama moći će se besplatno pristupiti do petka u 8 sati.

“Kao i obično u ovim slučajevima, barijere će biti podignute, korisnici će i dalje morati preuzeti parkirnu kartu kada dođu u garažu, ali će se barijere automatski podići kada iziđu, a naplata parkirne karte neće biti moguća. S obzirom da je šljunčano parkiralište iza tržnice potopljeno, upozoravaju se svi korisnici ovog parkirališta da svoja vozila parkiraju što prije”, napisali su, prenosi Net.hr.

Exit mobile version