KARTA „DESANTA“: U prekidu jučerašnje utakmice trebali su sudjelovati i pripadnici Armade?!

Na takav zaključak navodi „karta napada“ objavljena jučer na Facebook stranicama splitske navijačke skupine Torcida pa sve treba uzeti s rezervom

Cijela Hrvatska od sinoć je na nogama zbog tužne završnice jučerašnje nogometne utakmice Hrvatska- Češka (2:2) u Saint-Etienneu kada je grupa huligana bacanjem baklji i topovskog udara željela izazvati prekid utakmice i izbaciti reprezentaciju Hrvatske s Europskog prvenstva.

Mobilizirane su sve nadležne službe u potrazi za izgrednicima, no zanimljivo je da se u potragu za huliganima uključila i hrvatska javnost dijeljenjem podataka o osumnjičenim osobama na društvenim mrežama.

Hrvatske obavještajne službe još prije nekoliko dana imale su informaciju da se sprema ovakav rasplet nogometne utakmice Hrvatska – Češka. Hrvati su na to upozoravali francuske kolege pa je nejasno kako su huligani, unatoč svim upozorenjima francuskoj policiji iz Hrvatske, te unatoč golemim mjerama osiguranja u Francuskoj, uspjeli na stadion unijeti toliku količinu baklji i opasne pirotehnike.

Tako je još jučer nekoliko sati prije utakmice na facebook stranicama splitske navijačke skupine Torcida (Torcida 1950) objavljena tlocrtna karta stadiona Geoffroy-Guichard u St. Etienneu koja je navodno plan izvršenja diverzije. Toj javno objavljenoj karti napada bakljama na travnjak stadiona u prvi mah veći broj korisnika društvene mreže nije pridavao preveliku pažnju, jer – „tko bi javno na internetu objavljivao plan diverzije prije utakmice“?

No ispostavilo se da su baklje bačene upravo s dijela tribine gdje je bilo smješteno oko, navodi se u medijima, 300 pripadnika Torcide koji su na karti iznačeni crvenom bojom.

No nama je zanimljivo da je na toj, takozvanoj „karti napada“ bakljama, iscrtana i pozicija drugih navijačkih skupina na stadionu, među kojima je i skupina pripadnika Armade koja je prema iscrtanom na toj karti trebala također sudjelovati u napadu, baš kao i grupa BBB navijača i vinkovačke navijačke skupine.

torcida karta

No naravno sve ovo treba uzeti s rezervom jer se radi o karti objavljenoj na facebook stranici Torcide, pa ne bi bilo čudno da je i sama karta neka vrst „protuobavještajne diverzije“ kojom se dodatno žele “zamagliti” pravci istrage.

No kako je u tijeku opsežna i sveobuhvatna potraga za izgrednicima iz Saint-Etiennea, nema sumnje da će se i ovaj „misterij“ navodnog sudjelovanja pripadnika Armade u ovom incidentu vrlo brzo dokraja rasvijetliti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari