DO KAD VIŠE?

Kod Trumpa pronašli još dva dokumenta s oznakom tajnosti. Bila su u skladištu na Floridi

Foto: twitter

FBI je do sad zaplijenio 103 dokumenta oznažena kao povjerljivi na njegovom odmaralištu Mar-a-Lago u kolovozu u sklopu istrage Ministarstva pravosuđa o mogućem neovlaštenom zadržavanju informacija o nacionalnoj sigurnosti

Dva dokumenta s oznakama tajnosti pronađena su u skladištu na Floridi tijekom pretrage koju je proveo tim koji su angažirali odvjetnici bivšeg predsjednika Donalda Trumpa,doznaje CNN.

Dokumenti su predani FBI-u. Nikakvi drugi dokumenti s oznakama tajnosti nisu pronađeni tijekom pretrage četiriju Trumpovih nekretnina, rekao je izvor dobro upoznat sa situacijom.

Istražiteljski tim pretražio je Trump Tower u New Yorku, golf klub Bedminster, ured na Floridi i skladište u kojem su pronađena dva dokumenta i gdje je Uprava za opće poslove poslala Trumpove stvari nakon što je napustio Bijelu kuću.

Četiri pretrage uslijedile su zbog zabrinutosti Ministarstva pravosuđa da saveznoj vladi nisu vraćeni svi dokumenti. Pretrage koje su provedene posljednjih tjedana nadgledao je Trumpov pravni tim, rekao je CNN-u drugi izvor.

Steven Cheung, Trumpov glasnogovornik, rekao je da bivši predsjednik i njegov savjetnik “nastavljaju biti kooperativni i transparentni”.

Kako piše The Guardian, otkriće nova dva dokumenta moglo bi pogoršati pravnu izloženost bivšeg predsjednika nakon što je FBI zaplijenio 103 dokumenta označena kao povjerljivi u njegovom odmaralištu Mar-a-Lago u kolovozu u sklopu kaznene istrage Ministarstva pravosuđa o mogućem neovlaštenom zadržavanju informacija o nacionalnoj sigurnosti i ometanju pravde, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari