Kolinda se srela s vozačicom oštećenog auta: “Predsjednica žali zbog nesreće, sto puta mi se ispričala

Predsjednica je oštećenoj vozačici spremna dati zamjenski auto ukoliko njezin ne bude odmah popravljen

Silvija Soldo, čiji je automobil u srijedu u Malom Bukovcu zakačio autobus u kojem se vozila predsjednica, danas se susrela s Kolindom Grabar-Kitarović prije njenog odlaska u Karlovac na predizborni skup.

EKSKLUZIVNO Autobus Kolinde Grabar-Kitarović zakačio auto na cesti. Vozačica: ‘Zašto nitko nije stao’

Soldo je za RTL ispričala kako joj se predsjednica ”sto puta ispričala zbog nesreće” te da žali zbog svega što se dogodilo. Grabar-Kitarović joj je, kako nam je ispričala, rekla da bi sve napravila da se autobus zaustavi da je vidjela što se dogodilo no da uopće nije primijetila da je došlo do nesreće.

Također, predsjednica je oštećenoj vozačici spremna dati zamjenski auto ukoliko njezin ne bude odmah popravljen budući da joj treba za posao.

Podsjetimo, RTL je jučer prvi objavio da je autobus predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović sudjelovao u manjoj prometnoj nezgodi u Krapinsko-zagorskoj županiji.

U 18.50 sati vozač autobusa u kojemu je bila predsjednica zakačio je vozilo koje se nalazilo na cesti i nakon toga nastavilo put Lobora gdje je predsjednica imala predizborni skup. Oštećena vozačica Silvija Soldo kazala u razgovoru za RTL da se nezgoda dogodila je “nezgodnoj i dosta uskoj cesti”.

“Na cesti nije bilo nikakvog ulegnuća da bih mogla malo više desno stati. Sin i ja smo bili u autu i primijetili smo da povorka ide prema nama. Ispred nas je bio još jedan auto koji je imao sreću da je mogao skrenuti malo desno u ulegnuće gdje je obiteljska kuća”, ispričala je.

“Stala sam iza tog automobila, pomaknula sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala stražnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. On se malo udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod kirurga”, kazala je Soldo dodajući da ju je najviše začudilo da se nisu zaustavili nakon nesreće.

U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je riječ o manjoj prometnoj nezgodi, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio očevid.

Predsjednički kandidati Zoran Milanović i Miroslav Škoro danas su komentirali nezgodu. Milanović je kazao da se predsjedničin tim ponio bezobzirno i vrlo ružno te da nema opravdanja za takvo ponašanje.

“Mi možemo isto unajmiti autobus, nije to neki trošak. Ne možemo se mjeriti s njima, naravno. To je nepraktično, razmetljivo je polijepiti svojim slikama autobus, još natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom. Štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom autu, u formaciji. Tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja. Ovo je štićena horda. Predsjednica je sjedila s 30 HDZ-ovaca u autobusu koji je širi od prosječne zagorske ceste”, kazao je Milanović.

I Škoro smatra da je autobus predsjednice trebao stati nakon nezgode.

“Ako ti autobus očeše automobil, trebaš stati i vidjeti. Nema tog protokola da ne izađeš van i pristojno i upitaš što je. Trebamo početi preuzimati odgovornost”, istaknuo je Škoro.
Petra Mlačić, Vijesti.hr
Foto: Miranda Čikotić/Marko Dimić/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari