Kombinacija propusta i velike gluposti: Dron izazvao uzbunu u Bijeloj kući

Idi na originalni članak

U kombinaciji propusta osiguranja američkog predsjednika odnosno gluposti osobe koja je prouzročila incident, jučer je u području oko Bijele kuće bilo „veselo“.

Oglas

Naime, područje Bijele kuće u četvrtak poslije podne nakratko je bilo blokirano nakon što je u blizini uočena bespilotna letjelica i čovjek koji je njome upravljao.

Agenti tajne službe opazili su kratko nakon 13.00 sati po mjesnom vremenu bespilotnu letjelicu koja se kretala na visini od tridesetak metara iznad Trga Lafayette i muškarca koji je upravljao letjelicom.

Agenti su zatražili da im preda letjelicu, što je i učinio, prije nego što je izručen policiji. Trg je evakuiran, a Bijela je kuća nakratko blokirana. U međuvremenu se pokazalo da je riječ o bezopasnoj napravi.

Predsjednik Barack Obama u tom se trenutku nalazio u Camp Davidu, predsjedničkoj rezidenciji oko 100 kilometara sjeverno od Washingtona.

Ovaj incident nije prvi takve vrste u strogo kontroliranom zračnom prostoru iznad Washingtona.
Slična bespilotna letjelica pronađena je u siječnju u vrtu Bijele kuće. Istraga je pokazala da je dron pripadao zaposleniku Bijele kuće koji je izgubio nadzor nad njim.

Exit mobile version