AFERA MATIJA POSAVEC

Komentar Zoran Šprajca: Srušena je cijena mita! Nekad 5.000 maraka, danas 10.000 kuna…!?

Foto: RTL

Slučaj međimurskog župana Matije Posavca šokirao je cijelu zemlju. Nikad se tako visoko rangiran političar nije prodao za tako male novce. Osobito jer je Posavec bio izuzetno perspektivan, cijenjen i poštovan političar.

Nitko ne bi pomislio da se kod njega može srediti posao za samo 10.000 kuna. Čovjek bi rekao da će političar takvog renomea tražiti bar 10.000 eura a ne 10.000 kuna i to za radno mjesto Predsjednika Županijske Uprave za ceste, pišu Vijesti.hr

Hej, predsjednika uprave za ceste. Koliko se tu novaca vrti, koliko tu ima izvođača i podizvođača voljnih dati mito a sve to za samo 10.000 kuna.
Ali izgleda da je tržišna utakmica učinila svoje. Sve veći broj političara koji su voljni primiti mito srušio je cijenu mita. Nekad se za radno mjesto na benzinskoj crpki ili na naplatnim kućicama tražilo po 5 tisuća njemačkih maraka.

Danas evo mjesto predsjednika Županijske Uprave za ceste vrijedi samo 10.000 kuna. To znači da za radno mjesto člana uprave ne morate dati više od 7- 8 tisuća kuna. A radno mjesto referenta vjerojatno se može dobiti već za par tisuća. A to su već cijene koje si može priuštiti svaki pošteni građanin.

I zato se ne treba čuditi zašto ova afera nije narušila popularnost gospodin Posavca, zašto ima toliko mnogo grupa za potporu, neki mu čak oduševljeno pišu i pjesme. Pa zato što je čovjek korupciju približio narodu. Ali valja biti pošten, ako se to uopće može, nije Posavec ni prvi ni jedini koji je spustio cijenu mita i korupcije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari