KONAČNA ODLUKA? Odluka o granici Hrvatske i Slovenije bit će objavljena 29. lipnja

‘Slovenija se vrlo intenzivno priprema na provođenje arbitražne presude’

Arbitražni sud objavit će odluku u slučaju razgraničenja između Hrvatske i Slovenije 29. lipnja.

Slovenija se vrlo intenzivno priprema na provođenje arbitražne presude u svom graničnom sporu s Hrvatskom te očekuje da će je “prije ili kasnije” morati prihvatiti i Hrvatska, kazao je slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erajevc, a Večernji list objavio je da će prema neslužbenim informacijama Arbitražni sud objaviti odluku u slučaju razgraničenja između Hrvatske i Slovenije 29. lipnja.

Podsjetimo, Hrvatska se iz procesa arbitraže povukla prije dvije godine temeljem jedinstvene odluke Sabora i vlade zbog ocjene da je taj proces “nepovratno kompromitiran”, nakon javne objave nedopuštene komunikacije bivšeg slovenskog arbitra Jerneja Sekoleca i dužnosnice slovenskog ministarstva vanjskih poslova Simone Drenik, koja mu je davala instrukcije kako utjecati na odluku sudaca u arbitraži.

Međutim, Erjavec je u razgovoru za Slovensku televiziju ponovio stajalište Ljubljane kako je arbitražni sporazum, koji su dvije vlade sklopile 2009., još na snazi i da obvezuje obje strane.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari