TRAŽE SUSJEDE DA CINKAJU?

KONTROLIRAT ĆE SE OBITELJSKA OKUPLJANJA? Pomoćnik ministra: ‘Kazne za organizatore bit će 5000 kuna’

Foto: Pixsell - fauxels from Pexels

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilna zaštite Damir Trut istaknuo je kako je prvi dan odbijeno 60 posto zahtjeva za propusnicama te najavio kontrole obiteljskih okupljanja

Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite gostovao je u Dnevniku HRT-a, te rekao kako je pritisak na sustav golem glede propusnica. Prvi dan odbijeno je 60 posto zahtjeva, prenosi HRT.

“Ova je odluka restriktivnija i ne odobrava se prelazak županijskih granica osim onima koji su nužno potrebni za funkcioniranje društva, rekao je Damir Trut. Dodao je da je poslodavcima preporučeno da se u ovo vrijeme što više koriste kolektivni godišnji odmori kako bi se smanjio pritisak na sustav.

Očekuje da bi za nekoliko dana pritisak na sustav mogao biti manji. Dodaje i da je dosad bilo 80.000 zahtjeva za propusnice.

Istaknuo je da u sustavu radi oko 400 radnika u županijskim odborima koji odobravaju propusnice, stotinjak ih je u ravnateljstvu te još 100 u tehničkoj potpori.

Visoke kazne za organizatore okupljanja

Na pitanje što će se dogoditi ako se netko ogluši na zabranu prelaska u drugu županiju bez propusnice, Trut je rekao kao će ih policija vratiti i zabraniti napuštanje županije.

Što se tiče rezervacija aranžmana, važno je istaknuti da građani moraju kada zatraže propusnicu dokazati da su smještaj platili.

Na pitanje kako će se kontrolirati obiteljska okupljanja, Trut je rekao kako će se i to kontrolirati te da je kazna 5 tisuća kuna za organizatore.

“To će kontrolirati sugrađani, susjedi, policija, ali kontrolirat ćemo i sami sebe da tako nešto ne radimo”, naglasio je. (Net.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari