STIGLO NA NAPLATU

Korona party na Dan žena: Bančile po lokalima pa pretvorile županiju u novo žarište širenja virusa

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog zabava organiziranih za Dan žena, dolina Neretve postala je novo žarište širenja koronavirusa.

Brojke rapidno rastu pa je tako samo u gradu Metkoviću u protekla dva dana zabilježeno tridesetak novozaraženih, dok je ukupan broj zaraženih veći od osamdeset. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, većina oboljelih su žene, što je izravna posljedica proslave 8. ožujka, Dana žena, prenose Vijesti.hr

Upravo se s tim datumom poklapa i epidemiološka veza brojnih oboljelih pripadnica ljepšeg spola, koje su navodno tulumarile po privatnim kućama, ali i u dva ugostiteljska objekta, u Sportskoj ulici u Metkoviću i restoranu s druge strane granice, u naselju Gabela Polje.

Dok ih je u Metkoviću na zabavi navodno bilo sedamdesetak, s hercegovačke strane je broj bio puno veći, neki govore čak i o dvjestotinjak žena, koje su uz iće, piće i muziku tulumarile do sitnih noćnih sati ne mareći za preporuke epidemiologa i ograničenja velikih okupljanja i zabava. Nakon toga se epidemiološka slika u gradu Metkoviću rapidno pogoršala, s tendencijom porasta broja zaraženih koronavirusom.

Iako je zabava održana s druge strane granice, veliki je problem što su na njoj bile uglavnom žene iz Metkovića ili obližnjih hercegovačkih mjesta koja svakodnevno gravitiraju Metkoviću, bilo da tu rade ili dovode djecu u školu ili vrtić.

Nažalost, čini se da je ta zabava, na koju epidemiološka struka nema nikakva utjecaja, koštala mnoge COVID-a 19, a pravi razmjeri doznat će se tek u idućim danima i tjednima, kad počnu obolijevati njihovi ukućani i kontakti. U međuvremenu je u izolaciju završilo nekoliko razreda osnovne i srednje škole jer su majke pojedinih učenika dobile pozitivan nalaz na COVID-19.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari