KORONA U ŠKOLI

Korona ušla u škole u Istri; U samoizolaciji gotovo 600 djece

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U Istri je 16 novooboljelih od covida-19, trenutno je pozitivno 49 učenika osnovnih i srednjih škola te četiri profesora pa je u samoizolaciji 598 učenika i četiri profesora, izjavio je u utorak za Hinu načelnik istarskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Covid-19 se pojavio u ukupno 30 razreda u sedamnaest istarskih osnovnih škola te u 14 razreda dvanaest srednjih škola u  toj županiji.

“Situacija nije alarmantna, naprosto se očekivalo da će se virus pojaviti u školama odnosno razredima. Što se tiče samoizolacije, epidemiolozi zajedno s odgovornim osobama u školama procjenjuju stanje i utvrđuju koja djeca mora u samoizolaciju. Ima slučajeva gdje u samoizolaciju ode cijeli razred ali ima i slučajeva gdje idu samo učenici koji sjede s lijeve i desne strane zaraženog učenika, ovisno s kim je bio u kontaktu”, kaže Kozlevac.

VIDEO DANA:

Uputio je i apel roditeljima da djecu sa simptomima ne šalju u školu nego da se jave svojim liječnicima.

“Isti apel odnosi se i na učitelje jer zna se događati da mnogi imaju imaju simptome i odlaze raditi, ili u javni prostor” – poručio je Kozlevac.

U Istri je ukupno osamdeset osoba pozitivno je na covid-19.  U pulskoj Općoj bolnici na liječenju su 22 osobe, od kojih je jedna osoba na respiratoru. U protekla 24 sata ispitano je 330 uzoraka briseva.

U mjerama samoizolacije nalazi se 671 osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari