OBLJEPLJUJU IZLOGE KAFIĆA

‘Koronapartyji’ u kafićima: ‘Pojačali smo ophodnje. Ako ne bude išlo drukčije, stavit ćemo im lokot’

FOTO: PIXSELL

Kako ne bi bili otkriveni, izloge obljepljuju papirom ili prekrivaju gustim zavjesama

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske zabranio je javna okupljanja i rad ugostiteljskih objekata u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom. Uz to, u slučaju okupljanja, u grupi smije biti najviše petero ljudi, uz nužne mjere socijalne udaljenosti. I ministar i epidemiolozi danima apeliraju na javnost da se prekinu bilo kakva okupljanja koja su nazvali koronapartyjima.

No, čini se kako se ne pridržavaju baš svi propisanih mjera. Naime, na području Osječko-baranjske županije doznalo se kako pojedini kafići rade interne partyje iza zaključanih vrata. Kako ne bi bili otkriveni, staklene površine obljepljuju papirom ili na njih stavljaju guste zavjese.

“Da, imamo više prijava o privatnim partyjima u lokalima. Problem je što mi možemo postupati samo ako ih zateknemo na licu mjesta, a zasad je sve na ‘rekla-kazala’. Dakle, tek kada ih zateknemo u takvoj situaciji, možemo pozvati policiju i provesti daljnja postupanja”, izjavio je za Vijesti.hr Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

“Zbog toga smo odučili pojačati ophodnje i češće obilaziti lokale na području cijele županije”, otkrio je Ivanović.

Na upit koje su kazne u takvim situacijama, odgovorio je:

“Stožer civilne zaštite u ovakvim slučajevima ima doista velike ovlasti. Možemo im isključiti struju, vodu pa čak staviti i lokot na vrata, ali nadam se da toga neće doći. Nikoga ne želimo ostaviti bez posla kada se sve ovo završi, a na kraju krajeva, to su ljudi koji su također punili gradski i županijski proračun porezima i prirezima iz svojih djelatnosti. No, ako netko nastavi na takav način ugrožavati i svoj i tuđi život te kršiti zakonom propisane mjere, morat ćemo radikalno postupiti.”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari