Koronavirus.hr: Napokon sve službene informacije na jednom mjestu – savjeti, mjere, brojevi telefona

FOTO: RTL/Screenshot

Vlada je napokon otvorila posebnu internetsku stranicu na kojoj će objavljivati sve bitne informacije u vezi koronavirusa

Na internetskoj stranici koronavirus.hr i pratećim kanalima društvenih mreža građani i građanke od sada napokon mogu na jednom mjestu pronaći informacije o broju oboljelih, izliječenih i preminulih osoba u Hrvatskoj, koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Na stranici se također mogu pronaći i informacije što učiniti ako se sumnja na koronavirus, o samoizolaciji, ali i općenite informacije poput zasad poznatih činjenica o virusu SARS-CoV–2, važni telefonski brojevi, informacije u slučaju putovanja, o prevenciji, kako se održava nastava, što je s odlaskom na posao ili ostankom kod kuće te Vladine mjere i medijske objave Nacionalnog stožera civilne zaštite. Građani i građanke mogu i provjeriti mitove i istine o koronavirusu te kronologiju razvoja epidemije te pronaći najčešća pitanja i odgovore vezane za koronavirus.

Iako komunikaciji ministra zdravstva Vilija Beroša i ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemke Markotić široka javnost od početka reda pohvale, a s time se slažu i komunikacijski stručnjaci ipak su upozoravali da nedostaje jedno centralno mjesto na kojem se može nedvosmisleno i pregledno pronaći sve potrebne informacije.

”Vlada je poslušala savjet i konačno pokrenula centralnu web stranicu za epidemiju koronavirusa. Za svaku pohvalu. Vrlo jednostavno napravljeno i pregledno. Ono što je još potrebno je da podaci budu u stvarnom vremenu, a ne sa sedam ili više sati kašnjenja. Situacija će se sve brže mijenjati i podaci moraju biti automatizirani u stvarnom vremenu, a ne unašani dva put ili jednom dnevno”, komentirala je odmah na Facebooku Aleksandra Kolarić, komunikacijska stručnjakinja i glasnogovornica Vlade Ivice Račana.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari