Koronavirus stigao u hrvatsko susjedstvo? Dvije žene hospitalizirane u Grazu

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Austrija je na vrhuncu vala gripe zbog čega se povećava i broj slučajeva za koje se sumnja da se radi o koronavirusu

Austrijski mediji pišu kako su se pojavili prvi sumnjivi slučajevi koronavirusa u Grazu. U bolnici u Grazu trenutno su na promatranju dvije pacijentice sa sumnjivim simptomima, piše Kleine Zeitung.

Dvije pacijentice sa sumnjivim simptoima liječe se u Grazu, potvrdila je Državna medicinska uprava Austrije.

Jedna pacijentica je iz Azije, obje su izolirane, nalaze se u jednokrevetnim sobama i kontakti s drugim ljudima su im strogo ograničeni.

Liječnica Ilse Gross objasnila je da je Austrija na vrhuncu vala gripe zbog čega se povećava i broj slučajeva za koje se sumnja da se radi o koronavirusu.

Pored tipičnih simptoma bolesti, osobe moraju imati i vezu s putovanjem u Kinu kako bi se smatrali sumnjivim slučajem. Navodno je to slučaj s ovim pacijenticama. Rezultati viroloških ispitivanja očekuju ​​najkasnije do sutra. Do tada, pojačane mjere sigurnosti ostat će na snazi. To su iste mjere koje se poduzimaju za svaku zaraznu bolest u bolnici, tvrde liječnici. Ukoliko se sumnjivi slučajevi potvrde, to bi bila prva pojava koronavirusa u Austriji, prenose 24 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari