POZIVA NA DISCIPLINU

Božinović: ‘Kada bi se svi pridržavali jednostavnih mjera, onda nam ne bi bile potrebne’

Photo: Damir Krajac / CROPIX / POOL

Građane je pozvao da se suzdrže od okupljanja i privatnih slavlja koja su dokazano žarišta epidemije.

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u utorak da Hrvatska ne razmišlja o uvođenju policijskog sata te istaknuo da “težina mjera ovisi o disciplini svakoga od nas”.

“Kada bi se svi pridržavali jednostavnih mjera, a to je fizička distanca, higijena ruku i nošenje maski kada se ne može osigurati dovoljna fizička distanca, onda nam nikakve mjere ne bi bile potrebne”, kazao je Božinović u izjavi nakon potpisivanja sporazuma s američkim ministarstvom domovinske sigurnosti.

Dodao je da je zaštita od bliskih kontakata najbolji način kako spriječiti da i u Hrvatskoj dođe do uvođenja restriktivnih mjera.

Građane je pritom pozvao da se suzdrže od okupljanja i privatnih slavlja koja su dokazano žarišta epidemije, pogotovo kada se odvijaju u zatvorenom prostoru.

“To u konačnici dovodi u opasnost zdravstveni sustav koji onda nije u poziciji da pomogne ne samo ljudima koji boluju od covida -19 nego i drugim bolesnicima jer jednostavo dođe u fazu da je zatrpan”, kazao je Božinović.

“Svako širenje epidemije znači da smo bili negdje gdje smo se mogli i bolje zaštititi, a pogotovo je sve manje opravdanja ako se to događa na nekakvim slavljima i zabavama bez obzira bile one privatnog ili drugog karaktera”, poručio je Božinović.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari