LIJEČNICI OBITELJSKE MEDICINE

KORONA U ZDRAVSTVU: U Istri zaraženo troje zdravstvenih djelatnika!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Zbog ovog slučaja u samoizolaciju će morati dvadesetak osoba.

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Istarska županija, sva tri su vezana za zdravstvene djelatnike, a u pulskoj bolnici umro je zaraženi 83-godišnjak iz Poreča.

Županijski Stožer civilne zaštite u ponedjeljak je izvijestio da je u zadnja 24 sata testiran 81 uzorak brisa te je zaraza potvrđena za dvoje liječnika obiteljske medicine koje su bliski kontakt ranije zaražene osobe.

Načelnik Stožera Dino Kozlevac rekao je kako su poduzete sve protuepidemijske mjere, dekontaminacija prostora, a u tijeku je određivanje mjera samoizolacije.

Zbog ovog slučaja, neslužbeno se doznaje, u samoizolaciju će morati dvadesetak osoba.

Za treću novozaraženu osobu u tijeku je epidemiološka obrada, a neslužbeno se doznaje da se radi o medicinskom tehničaru iz Pule.

U pulskoj Općoj bolnici jučer je umro 83- godišnjak, koji je uz covid-19 imao i druge značajne kronične bolesti.

Tijekom nedjelje izliječena je jedna osoba, a trenutno je u Istri 33 aktivnih pozitivnih osoba, od kojih su dvije hospitalizirane. Pod mjerama samoizolacije su 174 osobe.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari