U Hrvatskoj u sat vremena 11 oboljelih, ukupno 168!

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

Rapidno raste broj zaraženih od koronavirusa

Oglas

U sat vremena rast od 11 oboljelih!

Iako je Nacionalni stožer civilne zaštite u 9 sati objavio kako je broj slučajeva u Hrvatskoj 157, u 10 sati su iz Stožera objavili novo priopćenje u kojem piše kako ih je još 11 više, dakle 168 ukupno.

Još četiri oboljele osobe u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U Splitsko-dalmatinskoj županiji još su četiri osobe pozitivne na koronavirus. Iz istarkog Stožera civilne zaštite izvijestili su pak kako je 18 uzoraka poslano na analizu u Kliniku dr. Fran Mihaljević te se čekaju rezultati.

Ukinut međugradski promet za autobuse i vlakove

U Nacionalnom stožeru civilne zaštite ljuti su na građane koji ne poštuju mjere kako bi se maksimalno spriječilo širenje epidemije koronavirusa. Stoga su poduzete rigoroznije mjere: od danas više nema međugradskih linija autobusa i vlakova, zatvaraju se autobusni i željeznički kolodvori. Ne može se niti na otoke a niti sa njih na kopno, osim ako nije riječ o bolenicima koji trebaju pomoć.

U Hrvatskoj 157 zaraženih koronavirusom!

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da danas imamo 157 pozitivnih na koronavirus, 29 više nego jučer.

“Situacija je i dalje pod nadzorom, dobro je i to što imamo podatke o osobama i njihovom kretanju. Loše je to što pojedinci ne poštuju pravila o samoizolaciji i uputstva koja daje stožer. Zahtijevam da svi poštuju upute koje smo dali!” poručio je ministar.

Brazil uveo izvanredno stanje, Čileanci traže uvođenje karantene

Brazil je kasno u petak postao posljednja u nizu zemalja koje su uvele izvanredno stanje zbog zaraze koronavirusom, koja se nastavlja širiti i u ovoj južnoameričkoj zemlji.

Čileanski predsjednik Sebastian Pinera pod rastućim je pritiskom da uvede karantenu, kojeg na njega vrše oporbeni čelnici, medicinski stručnjaci i lokalni gradonačelnici, koji su već uveli neke svoje mjere želeći ograničiti širenje bolesti.

Exit mobile version