U Hrvatskoj u sat vremena 11 oboljelih, ukupno 168!

Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

Rapidno raste broj zaraženih od koronavirusa

U sat vremena rast od 11 oboljelih!

Iako je Nacionalni stožer civilne zaštite u 9 sati objavio kako je broj slučajeva u Hrvatskoj 157, u 10 sati su iz Stožera objavili novo priopćenje u kojem piše kako ih je još 11 više, dakle 168 ukupno.

Još četiri oboljele osobe u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U Splitsko-dalmatinskoj županiji još su četiri osobe pozitivne na koronavirus. Iz istarkog Stožera civilne zaštite izvijestili su pak kako je 18 uzoraka poslano na analizu u Kliniku dr. Fran Mihaljević te se čekaju rezultati.

Ukinut međugradski promet za autobuse i vlakove

U Nacionalnom stožeru civilne zaštite ljuti su na građane koji ne poštuju mjere kako bi se maksimalno spriječilo širenje epidemije koronavirusa. Stoga su poduzete rigoroznije mjere: od danas više nema međugradskih linija autobusa i vlakova, zatvaraju se autobusni i željeznički kolodvori. Ne može se niti na otoke a niti sa njih na kopno, osim ako nije riječ o bolenicima koji trebaju pomoć.

U Hrvatskoj 157 zaraženih koronavirusom!

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da danas imamo 157 pozitivnih na koronavirus, 29 više nego jučer.

“Situacija je i dalje pod nadzorom, dobro je i to što imamo podatke o osobama i njihovom kretanju. Loše je to što pojedinci ne poštuju pravila o samoizolaciji i uputstva koja daje stožer. Zahtijevam da svi poštuju upute koje smo dali!” poručio je ministar.

Brazil uveo izvanredno stanje, Čileanci traže uvođenje karantene

Brazil je kasno u petak postao posljednja u nizu zemalja koje su uvele izvanredno stanje zbog zaraze koronavirusom, koja se nastavlja širiti i u ovoj južnoameričkoj zemlji.

Čileanski predsjednik Sebastian Pinera pod rastućim je pritiskom da uvede karantenu, kojeg na njega vrše oporbeni čelnici, medicinski stručnjaci i lokalni gradonačelnici, koji su već uveli neke svoje mjere želeći ograničiti širenje bolesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari