KRITIKE NA PRIJEDLOGE EPIDEMIOLOGA

UGOSTITELJI O NOVIM MJERAMA: ”Ovo je nemoguće! Vode nas u potpunu ekonomsku propast…”

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Svadba bez plesnog podija i do 24 sata nema smisla, mladenci bi po tome trebali sa svime početi u podne’, kaže Medak

Oglas

“To nije moguće”, rečenica je s kojim bi se najbolje mogao opisati novi paket mjera koje su članovi Stožera i epidemiolozi na jučerašnjem sastanku predložili domaćim ugostiteljima, kažu oni.

Na svakih 50 osoba u ugostiteljskim objektima pazit će po jedan “covid redar”. Broj osoba ovisit će o broju kvadrata objekta, tako da na svaka četiri četvorna metra dolazi po jedan gost. Fizički razmak između stolova treba biti tri metra. HZJZ preporučuje ugostiteljima i online rezervacije te evidenciju gostiju u restoranima, ali ne i u kafićima.

Švedskog stola ne bi smjelo biti, a ventilacija, odnosno prozračivanje prostora mora biti obavezno i često. Također, djelatnici moraju mjeriti temperaturu i pri svakom znaku eventualne bolesti ne doći na posao. Ni mjerenje temperature gostima nije isključeno. Ako netko oboli, obavezno je provesti dezinfekciju i testiranje zaposlenih.

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak u izjavi za RTL.hr potvrdio je da su na jučerašnjem sastanku izneseni ovi prijedlozi. No, sve je to, kaže, nemoguće.

“Nemoguće je izaći s plusom”

“Primjerice, svadbe već sada rade s ‘covid redarima’. Sve je to bilo moguće bilo dok nisu ukinuli plesni podij i svadbe nakon 24 sata. To nema svrhe, svadba bez plesnog podija i do 24 sata nema smisla, mladenci bi po tome trebali sa svime početi u podne”, kazao nam je Medak.

O stolovima koji bi u kafićima i restoranima trebali biti na tri metra kaže:

“To nije moguće”, naglašava Medak i na kraju razgovora poručuje:

“Ovo vodi u ekonomsku neisplativost i nemoguće je izaći s plusom s ovim mjerama”, kazao je za RTL.hr predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.

Vijesti.hr

Exit mobile version