KRITIKE NA PRIJEDLOGE EPIDEMIOLOGA

UGOSTITELJI O NOVIM MJERAMA: ”Ovo je nemoguće! Vode nas u potpunu ekonomsku propast…”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Svadba bez plesnog podija i do 24 sata nema smisla, mladenci bi po tome trebali sa svime početi u podne’, kaže Medak

“To nije moguće”, rečenica je s kojim bi se najbolje mogao opisati novi paket mjera koje su članovi Stožera i epidemiolozi na jučerašnjem sastanku predložili domaćim ugostiteljima, kažu oni.

Na svakih 50 osoba u ugostiteljskim objektima pazit će po jedan “covid redar”. Broj osoba ovisit će o broju kvadrata objekta, tako da na svaka četiri četvorna metra dolazi po jedan gost. Fizički razmak između stolova treba biti tri metra. HZJZ preporučuje ugostiteljima i online rezervacije te evidenciju gostiju u restoranima, ali ne i u kafićima.

Švedskog stola ne bi smjelo biti, a ventilacija, odnosno prozračivanje prostora mora biti obavezno i često. Također, djelatnici moraju mjeriti temperaturu i pri svakom znaku eventualne bolesti ne doći na posao. Ni mjerenje temperature gostima nije isključeno. Ako netko oboli, obavezno je provesti dezinfekciju i testiranje zaposlenih.

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak u izjavi za RTL.hr potvrdio je da su na jučerašnjem sastanku izneseni ovi prijedlozi. No, sve je to, kaže, nemoguće.

“Nemoguće je izaći s plusom”

“Primjerice, svadbe već sada rade s ‘covid redarima’. Sve je to bilo moguće bilo dok nisu ukinuli plesni podij i svadbe nakon 24 sata. To nema svrhe, svadba bez plesnog podija i do 24 sata nema smisla, mladenci bi po tome trebali sa svime početi u podne”, kazao nam je Medak.

O stolovima koji bi u kafićima i restoranima trebali biti na tri metra kaže:

“To nije moguće”, naglašava Medak i na kraju razgovora poručuje:

“Ovo vodi u ekonomsku neisplativost i nemoguće je izaći s plusom s ovim mjerama”, kazao je za RTL.hr predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari