TRAŽE STRUKU A NE POLITIKU

Umirovljenici od Vlade traže stopiranje cijepljenja starijih od 65 cjepivom AstraZenece

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Dvije najveće umirovljeničke udruge Matica umirovljenika Hrvatske (MUH) i Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) te Stranka umirovljenika (SU) i Blok umirovljenici zajedno (BUZ) zatražili su od Vlade da se do daljnjega ograniči cijepljenje s cjepivom AstraZeneca protiv COVID-a 19 za osobe starije 65 godina starosti. 

Jasna Petrović, presjednica SUH-a, kazala je kako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koje je odobrila korištenja AstraZenece, pišu Vijesti.hr

“Svakoj vladi bi odgovaralo da se umirovljenici ne udružuju, ali mi smo odlučili predstaviti tri zahtjeva. Ne zagovaramo da se ljudi ne cijepe, naprotiv. Mi smo tražili od vlade da preuzme odgovornost jer je dopustila pojedinim epidemiolozima da opravdaju naručivanje AstraZenece. Hoće li provesti još jednu kampanju s cijepljenjem svojih roditelja AstraZenecom, nakon što su se oni cijepili Pfizerom? Bilo bi dobro pratiti čime ćete se docijepiti, pogotovo zbog novih sojeva”, rekla je Petrović na konferenciji za medije.

Umirovljenici su pred Vladu stavili još dva zahtjeva – covid dodatke za umirovljenike te mogućnost dostave mirovine za stare i nemoćne.

“Mi smo s članovima vlade i premijerom pričali o covid dodacima. Ukupno bi to bilo preko milijarde kuna. Čini se puno, ali kad vidite kako su reagirale zemlje u Europi, ovo nisu cifre koje bi trebale obeshrabriti našu vladu. Očekujemo da će ovo pitanje biti riješeno do 1. ožujka”, poručio je predsjednik HSU-a Veselko Gabričević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari