STRAŠNO

Jedva je preživjela koronu, a onda joj je kosa počela ispadati: ”Provukla sam prste kroz kosu i pramenovi su mi ostali u ruci”

Foto: Screenshot YouTube/N.W.

Kad je tijelo teško bolesno, fokusira se na vitalne organe – pluća, jetru i srce

Jedna od niza posljedica borbe s koronavirusom je i opadanje kose. Takvo iskustvo je imala 25-godišnja Natasha Ward iz Glasgowa.

“Češljala sam se i primijetila da je na četki ostalo više kose nego inače. Provukla sam prste kroz kosu i pramenovi su mi ostali u ruci”, rekla je u svojem videu kojeg je objavila na YouTubeu. S vremenom se prestala i češljati jer joj je kosa sve više i više opadala, prenose Vijesti.hr.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Natasha Maree (@thepotatoqueeen)

Ona i njezina majka u siječnju su hospitalizirane zbog covid-a 19.

“Kod mene je počelo malaksalošću i temperaturom. Dva tjedna prije toga radila sam test i bila sam negativna, pa sam mislila da nema šanse da je covid. I dalje sam imala apetit i osjeti okusa i mirisa. Međutim, nakon par dana, jedva sam mogla hodati. Istovremeno, i otac i majka su se zarazili. Mama je prošla gore, pa je morala biti u bolnici i na kisiku”, rekla je Natasha.

Na kraju je Natasha, kako kaže, i sama završila u bolnici zbog teške upale pluća.

“Tjedan dana koje sam provela u bolnici bili su mučni. Jedva sam se oporavila i taman kada sam mislila da je najgore prošlo, kosa mi je počela opadati.”

Tijelo se bori za život

Trihologinja Simone Thomas s Klinike za kosu u Londonu kaže da, kada je tijelo teško bolesno, fokusira se na vitalne organe – pluća, jetru i srce. Ostali dijelovi tijela tada su zanemareni jer se tijelo bori za život.

“Virus izaziva jak imuni odgovor, a tijelu treba sva snaga da zaštiti vitalne organe. Kosa nikako nije vitalan organ, pa u takvim slučajeva, bit će jedna od prvih stvari koje će tijelo zanemariti”, rekla je Simone Thomas.

Natasha je naglasila kako nema lijeka za opadanje kose osim – vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari