KOSTABELA: Orešković na ljetovanju na račun države – MUP-ovu vilu pretvorio u destinaciju za odmor

Nakon što mu je Sabor izglasao nepovjerenje, Tihomir Orešković s obitelji je otišao u vilu na Kostabeli, koja je formalno u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova

Prema pisanju Novog lista, smijenjeni premijer Tihomir Orešković vilu na Kostabeli, koja je formalno u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova, pretvorio u ljetnu rezidenciju svoje obitelji.

On je tamo sa suprugom Sanjom i četvero djece stigao prije dvadesetak dana, nakon što mu je Sabor izglasao nepovjerenje, i od tada su Oreškovići smješteni u tom objektu.

Prošli tjedan je Novi list poslao Vladi i MUP-u upit je li točno da Orešković s obitelji kontinuirano boravi u vili. Iz Banskih dvora još nije stigao nikakav odgovor.

U MUP-u su bili kooperativniji, ali su ipak izbjegli izravan odgovor opravdavajući se pritom činjenicom da su premijer i članovi njegove obitelji štićene osobe.

“Osiguranje i zaštita štićenih osoba, objekata i prostora u Republici Hrvatskoj provodi se temeljem Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja. Gospodin Tihomir Orešković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i članovi njegove obitelji su sukladno navedenoj Uredbi štićene osobe. Svi podaci vezani uz provedbu mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora označeni su određenim stupnjem tajnosti, klasificirani su podaci i iz sigurnosnih razloga se ne mogu iznositi u javnosti”, naveli su u MUP-u.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views