ISTRAGA JANAF

Kovačević o podmićivanju suradnika: ‘Optužnica je potpuno lažna. A odijela sam ja plaćao jer nisu bila skupa’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Spomenuo je kako se već ranije žalio na optužnicu, no žalba nije riješena te smtara da je DORH napravio potpuno lažnu, izmišljenu i tendencioznu optužnicu bez ijednog dokaza te nastavio kako će proces, u slučaju da ne bude riješen, ići i na međunarodne sudove

Kako bi demantirao sve optužbe priopćenjem se oglasio bivši predsjednik Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod (JANAF) Dragan Kovačević optužen za primanje i davanje mita tijekom 2015. i 2019. godine.

Kovačević je rekao kako niti po jednom Zakonu nije pogodovao nikome, a svoja odjela sam ja sebi plaćao jer nisu bila skupa.

Rekao je kako je pomagao malim poduzetnicima, kao sto je gospodin Vidaković na način da ga “preporuči drugim poduzetnicima i ljudima da kod njega kupuju”.

Dodao je kako ne može vjerovati da “mora objašnjavati da je sam za svoje novce kupovao odjeću”.

Spomenuo je kako se već ranije žalio na optužnicu, no žalba nije riješena te smatra da je DORH napravio potpuno lažnu, izmišljenu i tendencioznu optužnicu bez ijednog dokaza te nastavio kako će proces, u slučaju da ne bude riješen, ići i na međunarodne sudove.

Dotaknuo se medijske “hajke” te izjavio kako je u sporu s medijima te traži više stotina tisuća eura zbog “laži i ucjena”. Osim toga, smatra da sve graniči s kaznenom odgovornošću jer su izneseni citirani podaci istrage te su obrađeni na način da bi ga omalovažavali i dovodili u nepovoljan položaj.

“Neistine i laži koje objavljuje ta interesna skupina iz Hamza medija su njima dobro poznate i na Sudu su, stoga pokušavaju novim lažima i konstrukcijama djelovati na mene da odustanem od tužbi. Naravno da to neću i rekao sam da ću sav dobiveni novac proslijediti u humanitarne svrhe najpotrebnijima”, rekao je Kovačević te dodao:

“Poslije današnjega teksta od nekoga Nine Đule kojega iz njegovih krugova nazivaju Prljavi, odlučio sam dio novca koji dobijem od Hamza medije od tužbi usmjeriti u jedno odijelo i parfem za dotičnoga gospodina”.

Poručio je kako nije bio “nikakav suspektni državni direktor nego najuspješniji Predsjednik Uprave Društva u kojem Republika Hrvatska ima svega 14,9 posto vlasništva i to kroz razdoblje od 9 godina i ostvario kroz to razdoblje sa suradnicima više od 2 milijarde kuna dobiti na međunarodnom tržištu i zato bio proglašen menadžerom godine po izboru stručne Udruge”.

Zaključio je kako nikada od nikoga nije ništa uzeo, ali to je problem koji mu je “nametnut” te će ga riješiti na suduk, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari