ZASMETALA MU PJESMA

KRATKO I JASNO! Turistu iz Srbije zbog Čavoglava odgovorio pročelnik Bola. Thompson podijelio odgovor

Foto: Facebook / MPT/montaža Morski.hr

Turist iz Srbije koji je bio gost u Bolu na Braču požalio se ovih dana jer je ne netko puštao pjesmu “Bojna Čavoglave”

Zasmetalo ga je što se u pjesmi spominju srpski dobrovoljci i četnici koji su napali Hrvatsku, piše morski.hr.

Na kraju svog dopisa zamolio je za bilo kakav odgovor, u nadi da će se njegove riječi daleko čuti, a ne samo pročitati i izbrisati na što mu je Stipe Karmelić, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Bol i udovoljio svojim odgovorom.

Prepisku između turista i Srbije i pročelnika Stipe Karmelića prenio je na svom Facebooku i pjevač Marko Perković, koji se zahvaljuje Karmeliću na odgovoru.

U nastavku pročitajte njihovu  prepisku e-mailova:

“Poštovani,

ja sam Boban Mrđa, državljanin sam Bosne i Hercegovine, Srpske nacionalnosti. Već 12 dana sam gost hotela Elaphusa u Bolu na Braču gdje ću kao turista potrošiti gotovo 4000 e. Mjesto je odlično, osoblje u hotelu ljubazno, hotel uredan, hrana odlična. No međutim, danas, zadnji dan boravka na Bolu doživim za mene neugodnu situaciju, da se u baru Auro na plaži Zlatni Rat pušta pjesma Čavoglave od Tompsona (hej čujte srpski dobrovoljci bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji), gledajući ljude oko mene, mnogi su se čudili od kud ta pjesma na takvom mjestu? Mislim juče je bio Dan Pobjede, svaka čast, čestitam, voli svoje-poštuj tudje, ali na ovako evropski i svjetski poznatom turističkom mjestu da se pušta ovakva pjesma pred punim lokalom, oko 300-400 ljudi, Hrvata većinom, ali i ostalih stranaca, Srba na primjer, pun ih je hotel kao i Bol, vidim registarske oznake. Mogli su još i Jasenovac sa puste. Ne pišem van ovo u bilo kakvoj nacionalističkoj osnovi, nego samo nemojte kvariti ovako lijepo ljetovalište u kojem sam do danas nakon 11 dana mislio da su svi dobrodošli. Sad jedva čekam sa odem iz Hrvatske i da se ne vratim više, a svakog ljeta sam tu, ali do sada nije bilo ovakvih situacija.

Ljubazno molim za bilo kakav odgovor, u nadi se da će se moje riječi daleko čuti, a ne samo pročitati i izbrisati.
Veliki pozdrav od BRAČnog para Bobana i Tanje Mrđa.”

Odgovor pročelnika Stipe Karmelića:

“Poštovani,

Drago nam je čuti sve vaše pohvale o Bolu i bolskim turističkim radnicima sa kojima ste već duži niz godina zadovoljni.

Žao nam je što vas je uvrijedila Thompsonova pjesma u kojoj se slavi obrana malog sela Čavoglave u Dalmatinskoj zagori.
Pjesma se obraća srpskim dobrovoljcima i četnicima koji su četiri godine osvajali, palili, uništavali, ubijali i protjerivali Hrvate i ostale nesrpske stanovnike sa njihovih ognjišta u Hrvatskoj.

Siguran sam da se pjesma ne odnosi na vas osobno. Ne znam zašto vas pjesma iz hrvatskog obrambenog rata asocira na Jasenovac, najveću ljagu Hrvatske države iz Drugog svjetskog rata. Zločini u Jasenovcu su osuđeni od svih normalnih ljudi, te očekujemo da svi normalni ljudi osude agresiju na Čavoglave i još “milijun” sela i gradova u Hrvatskoj od 1991. do 1995.

Nemojte se čuditi da se u Hrvatskoj pjevaju hrvatske pjesme, kao što nije čudno da se u Srbiji pjevaju srpske.

Pozdrav
Stipe Karmelić, pročelnik”, prenio je morski.hr.

Foto: Facebook / MPT

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari