NACIONALNE OZNAKE

Krenule pripreme za sezonu; Ministarstvo pokrenulo stranicu ”Safe stay in Croatia”!

Foto: Pixell

Hrvatska je zbog dobrih epidemioloških prilika već prošlog ljeta bila prepoznata kao sigurna destinacija, a cilj Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice je iste trendove zadržati i u 2021. godini.

Jedan od alata kojim se to želi postići je projekt Safe stay in Croatia koji su danas u Zagrebu predstavili ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Radi se, kako je pojašnjeno, o nacionalnim oznakama koje bi trebale predstavljati važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.

Oznake će, osim turističkih subjekata, moći koristiti i drugi u lancu putovanja, a protokoli će biti usklađeni s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Glas Istre.

Uključivat će i naljepnicu s QR kodom koja se može izložiti na vidljivom mjestu u objektu, a vodit će i na posebnu internetsku stranicu na adresi www.safestayincroatia.hr putem koje će svi zainteresirani moći pronaći relevantne informacije o tome što Safe stay in Croatia predstavlja, preuzeti sigurnosne oznake i ostaviti svoje dojmove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari