NIJE IM PROŠLO

KRIVOTVORILI TESTOVE Dvojica muškaraca iz Srbije pokušala ući u Hrvatsku – bez samoizolacije

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je i kazneno prijavila dvojicu muškaraca koji su na Bajakovu pokušali ući u Hrvatsku s krivotvorenim testovima na koronavirus, piše Net.hr

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je dvojicu muškaraca koji su na Bajakovu pokušali ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima na covid-19 kako bi izbjegli samoizolaciju, izvijestila je u četvrtak policija.

Riječ je o dvojici muškaraca u dobi od 63 i 28 godina s prijavljenim prebivalištem na području Karlovačke županije, a koji borave u Srbiji zbog zaposlenja te imaju prijavljen privremeni odlazak iz Hrvatske.

Policija tvrdi da su pri ulaznoj kontroli u 00,12 sati na graničnom prijelazu Bajakovo policijskim službenicima predočili krivotvorene obrasce negativnog PCR testa na Sars-Cov2 Instituta za javno zdravlje Srbije kako im se, sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Osumnjičeni su uhićeni te su nadležnom državnom odvjetništvu protiv njih podnesene kaznene prijave, navode iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari