PAZITE

Kruži gadna prevara, HZZO upozorava: ‘Ženi su uručili ‘nagradni paket’ i zauzvrat dobili 50 kuna’

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL/Ilustracija

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je građane na učestale pokušaje prevare posljednjih dana

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je građane na učestale pokušaje prevare posljednjih dana. Riječ je o lažnim djelatnicima HZZO-a koji telefonskim putem nude određene usluge i proizvode, prenosi Net.hr.

“Primjerice, jedna je osiguranica prijavila kako je njezinu majku nazvala osoba koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a. Nakon telefonskog poziva gospođu je posjetila nepoznata muška osoba koja joj je kroz prozor u prizemlju stana uručila “nagradni paket HZZO-a pojas za struk za koji mu je ona zauzvrat dala 50 kuna”, stoji u priopćenju HZZO-a.

‘Ne bavimo se prodajom ni preporukom proizvoda’

Podsjetili su da su u više navrata upozoravali građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

VIDEO DANA:

“U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Pozivamo građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji”, dodali su iz HZZO-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari