Krvavi obračun na Braču, nastradali sezonski radnici: ‘Tko je od vas Srbin, tko je Srbin?!’

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

‘Čuli smo da je netko iza nas poviknuo “Srbine!” Svi smo se instinktivno okrenuli’

U Supetru na Braču se u noći sa subote na nedjelju dogodio nasilan napad u kojem je sudjelovalo dvadesetak osoba. Za žrtve su izabrali pet sezonskih radnika, među kojima je bila i jedna djevojka.

“Utvrđeno je da je više osoba oko četiri sata ujutro napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše ozlijedili. Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholiziranost, te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva”, potvrdila je policija pa nastavila:

“Jutros oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri će biti predan pritvorskom nadzorniku.”

Ujedno, osim kaznene prijave, protiv njega, kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, obzirom da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

“Čuli smo da je netko iza nas poviknuo “Srbine!” Svi smo se instinktivno okrenuli, a u istom trenutku njih sigurno 20 iskočilo je odasvud, iz grmlja oko nas, ne znam ni sam odakle i krenulo na nas. Urlali su “Tko je od vas Srbin, tko je Srbin”, posvjedočio je jedan od napadnutih mladića za 24 sata i spomenuo da ih je sve spasio taksist koji je taman naišao dok se nasilni napad odvijao.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari