KRVAVI PETAK U PARIZU: U seriji napada ubijeno je najmanje 120 ljudi, sedam terorista se raznijelo bombom, dok je jedan ubijen

Foto: REUTERS

U noćašnjoj seriji terorističkih napada, nekoliko minuta iza 22 sata u središtu Pariza, poginulo je najmanje 120 ljudi, no prema neslužbenim informacijama broj smrtno stradalih je znatno viši.

Ranjeno je 200 ljudi, od toga 80 teško.

Napadnut je jedan lokal nedaleko nogometnog stadiona ‘Stade de France’, upravo u vrijeme kada se igrala prijateljska nogometna utakmica između Njemačke i Francuske.

Teroristi su izveli napad ispred najmanje tri restorana u nekoliko pariških okruga, upravo u vrijeme kada je ondje najviše ljudi.

Istovremeno, teroristi su upali u koncertnu dvoranu Bataclan u vrijeme trajanja koncerta. Posjetitelje koncerta zadržali su kao taoce, njih 180, a potom ih, prema riječima očevidaca, jednog po jednog ubijali. Dvojica ili trojica naoružanih kalašnjikovima upala su u dvoranu i počeli su 15-tak minuta naslijepo pucati po ljudima, prenijeli su mediji.

Osim u dvorani Bataclan, napadi su izvedeni u ulicama Charonne i Bichat, Aveniji Republike, Stadionu de France i Ulici Beaumarchais.

Francuska policija potvrdila je da je osam napadača ubijeno, njih sedam samo je aktiviralo eksplozivni pojas. Vjeruju da su svi napadači ubijeni, no ne isključuju mogućnost da su njihovi pomagači još uvjek na slobodi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari