U ŠIBENIKU

Kuhar u zatvoru dilao drogu i mobitele zatvorenicima

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Djelatnici Službe kriminalističke policije – Policijske uprave šibensko-kninske su, u suradnji sa zaposlenicima Zatvora u Šibeniku i u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, 30-godišnjakom, 26-godišnjakinjom, 32-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljena posjedovanja, nabave i izrade oružja ili eksplozivnih tvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 51-godišnjak, kao zaposlenik Ministarstva pravosuđa i uprave Zatvora u Šibeniku, od 1. svibnja do 22. kolovoza u Šibeniku, dogovorio s 30-godišnjakom koji izdržava zatvorsku kaznu da će mu dostavljati drogu u zatvor radi daljnje preprodaje, a s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi za obojicu.

Nadalje je utvrđeno da je 30-godišnjak mobilnim telefonima komunicirao s ostalih troje prijavljenih, od kojih je nabavljao drogu. Nakon što bi 30-godišnjak dogovorio nabavu droge ili mobilnog telefona, troje prijavljenih bi na širem području Šibenika dostavljalo sve naručeno 51-godišnjaku, koji bi, kao zaposlenik Zatvora u Šibeniku, sve unio u prostorije zatvora i u najpogodnijem trenutku predao 40-godišnjaku.

VIDEO DANA:

Unosio drogu, mobitele…

U ukupno devet utvrđenih situacija u kojima je unio drogu i mobilne telefone u zatvor 51-godišnjak je zatražio i ukupno dobio 13 tisuća kuna.

Tijekom trajanja kriminalističkog istraživanja u prostorijama Zatvora u Šibeniku obavljene su pretrage spavaonica zatvorenika. U pretragama je kod 30-godišnjaka, kao i kod drugih zatvorenika, pronađeno i privremeno oduzeto 15.3 grama bruto težine hašiša, 2.9 grama bruto težine marihuane, pet komada zamotanih cigareta s marihuanom tzv. joint, 18 tableta te šest mobilnih telefona s pripadajućim punjačima, piše Index.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari